axel (26) må på do når han snakker med damer:

Her får han sjekketips av Sigurd på direkten

26 år gamle Axel Stentun vil finne noen å kline med. Men først må han overvinne jenteangsten. Kan tidligere «Sjarmørskolen»-programleder Sigurd Sollien hjelpe Axel?

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Når det kommer dit at «nå skal det flørtes», og begge parter er inneforstått med det, da knyter det seg i magen. Da skjer det ofte at jeg bare må drite.

Slik starter P3-reportasjen hvor vi følger 26 år gamle Axel Stentun fra Sandefjord.

Han har ikke hatt kjæreste siden videregående, og hadde ikke kysset noen ordentlig på to år da reportasjen ble laget i mars.

– De gangene jeg havner i en flørtesituasjon, har jeg rukket å se for meg 20 års ekteskap med jenta jeg snakker med. Og da går det i stå, sier Axel til God morgen Norge.

For 26-åringens mage blir ofte urolig når han skal sjekke opp jenter:

– Jeg blir dritnervøs. Bokstavelig talt!

Måtte oppsøke venninneflokk

VEKKET OPPSIKT: Da Axel Stentun (26) fortalte NRK om hvor mye han sliter med å flørte, fikk han mye oppmerksomhet. Skjermdump: p3.no.
VEKKET OPPSIKT: Da Axel Stentun (26) fortalte NRK om hvor mye han sliter med å flørte, fikk han mye oppmerksomhet. Skjermdump: p3.no.

Axels mage ble satt ekstra på prøve da P3 fant en sjekke-coach til ham i forbindelse med reportasjen:

En flørterunde på byen var nemlig en del av opplegget for å skaffe Axel mer erfaring. Der ble han blant annet beordret til å oppsøke venninnegjenger på andre bord. Selv om Axel adlød, kjente han at det ble for ubehagelig.

– Jeg sliter nok med å prate med ei jente, men med tre! Dét blir litt voldsomt, forteller 26-åringen.

Vil kline

Men drømmen til Axel er ikke nødvendigvis å få seg dame. Så hva er egentlig motivasjonen hans for å overvinne jenteangsten?

– På sikt så kan jeg kanskje tenke meg en kjæreste, men målet er egentlig bare å kline litt, sier sandefjordingen.

Axel har i ettertid fått mange gode tilbakemeldinger på ærligheten sin.
Flere har imidlertid stilt spørsmål ved om det er så lurt å være så åpen om at han får nervøs mage rundt jenter.

– Dét er jo noe man kan få i mange sammenhenger, men for meg skjer det nok spesielt ofte i situasjoner hvor jeg skal snakke med jenter.
Jeg satser på at jenter syns det er ærlig og litt morsomt sagt, sier Axel.

– Du kommer til å få mange avslag

Sigurd Sollien (49) har ledet en mengde TV-programmer, blant annet «Sjarmørskolen» som gikk på TVNorge i 2006. Her hjalp han deltakere som slet med å finne kjærligheten, og lærte dem kunsten å være sjarmerende.

Sigurd tror Axel må våge å anerkjenne nervøsiteten:

– Du må tørre å kjenne på det ubehaget, og tørre å få avslag.
Du kommer til å få mange nei, men får du ett ja av 20 forsøk, så har du kommet langt, sier Sigurd.

Sigurd Sollien utfordret Axel til å skrive til Tinder-flammen sin på direkten. Hvordan det gikk, kan du se i videoen øverst i artikkelen.

Kysset

Men det er spesielt ei jente Axel har fått god kontakt med. De har snakket mye sammen via dating-appen Tinder, og dagen etter byturen med sjekke-coachen tok Axel mot til seg og spurte om hun ville komme hjem til ham.

Og besøket endte i søt musikk – Axel fikk endelig klint.

– Men jeg har ikke hørt fra henne siden, egentlig. Hun dro på ferie til Asia i en måned rett etterpå, forteller sandefjordingen.

– Men har du prøvd å høre fra henne, da? De har dekning i Asia også, poengterer Sigurd.

– Nei … sier Axel, og drar på det.

– Sjekking er jo liksom et spill da: Det skrives masse bøker om det, og man har liksom en oppskrift på hvordan man skal gå frem. Jeg sliter jo nok med å bare si det jeg mener, fortsetter han.

– De bøkene må du droppe. Du må få en faen i deg, og bestemme at «nå skal jeg faktisk spørre henne om å møtes», er Sigurds klare oppfordring.

Sigurds sjekkeråd

Så hva gjør man – enten man er mann eller kvinne – hvis man er interessert i noen, men ikke vet hvordan man skal gå frem for å flørte med dem?

– Du må finne ut av hva du ønsker, og legge opp en strategi: For eksempel: «Jeg vil treffe ei dame, og kline med henne – i dag!». Da må du for det første omgås på arenaer der det er damer, sier Sigurd.

– Axel her syns for eksempel det føles trygt og godt å sitte hjemme, og det er det jo. Men da treffer man jo ingen! fortsetter han.

– Utnytt vennene du har av det motsatte kjønn, og finn ut hva de er interessert i, og hva de liker å snakke om. Få dem til å style deg; da får du samtidig lært om klær, briller, hår og alt mulig.

Sist, men ikke minst, så må man lære seg å ikke bare takle avslag, men også venne seg til å få dem, ifølge Sigurd:

– Du må trene og trene og trene. Du kommer til å få 20 nei, men får du ett eneste ja, så er det topp! avslutter TV-profilen.