ER HAN DØD? På slutten av forrige sesong så vi Jon Snow bli stukket ned av de andre vokterne i The Night's Watch. Fansen har spekulert i om Jon Snow vil gjenoppstå eller ikke. Foto: HBO / C MORE
ER HAN DØD? På slutten av forrige sesong så vi Jon Snow bli stukket ned av de andre vokterne i The Night's Watch. Fansen har spekulert i om Jon Snow vil gjenoppstå eller ikke. Foto: HBO / C MORE

Nå er Jon Snows skjebne avgjort – se fansens reaksjoner

Endelig har fansen fått svar. OBS! Inneholder spoilers!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Helt siden Jon Snow ble stukket ned av både tidligere allierte og fiender i The Night's Watch i slutten av femte sesong, har fansen ventet spent på at han på ett eller annet mystisk vis skal komme tilbake.

Noen har spekulert i at han vil komme tilbake som en levende død White Walker, mens mange håpet at den røde heksa Melisandre skulle gjenopplive han.

Andre var sikre på at liket hans ville bli brent på bålet, og at Jon skulle gjenoppstå som en Targaryen i flammene.

Endelig får vi svar

Da sesongen startet opp igjen forrige mandag, var imidlertid liket like kaldt, Jon Snow var like død, og Melisandre hadde helt andre ting å tenke på.

I episode to har det imidlertid endelig skjedd noe med den etterlengtede rollefiguren. Og har du ikke rukket å se episoden ennå, bør du slutte å lese nå!

Kanskje du heller skal lese saken om Donald Trump som henges ut i Game of Thrones-parodi, eller du kan ta en titt på hvordan stjernene ser ut i virkeligheten.

Spoilers følger!

Leser du fortsatt? Ok!

I episode to får endelig fansen se det de har ventet så lenge på: Jon Snow lever igjen! Davos trygler nemlig Melisandre om å bruke sin mørke magi, og etter en svært grisete episode der det har klikket for Ramsay, ser det endelig lysere ut igjen.

Melisandre, som er seg selv igjen etter forrige ukes tvist, vasker alle sårene til Jon Snow, stryker litt på han og sier et par magiske ord. Mer skulle det ikke til, før Jon Snow tar de første åndedragene i sine nye liv.

Vi vet selvsagt ikke hvilken tilstand han er gjenopplivet til, og vi får håpe at resultatet er litt bedre enn Qyburns gjenoppliving av The Mountain.

Fansen tar av i sosiale medier

Fansen er uansett i ekstase, og deler gleden i sosiale medier:

Det har gått så langt at mange har gitt han en helgen-status:

Noen lurer også på om vi tar gleden på forskudd:

Mange håper at dette betyr at de overlevende Stark-barna endelig kan gjenforenes:

Reaksjoner og memes fyller opp sosiale medier i dag: