Unge bønder i by`n slår et slag for norskprodusert mat

Med egenproduserte grønnsaker fra Østfold fikk Wenche storfint besøk av bøndene Linn Irene Bye og Tor Jacob Solberg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stekt kylling servert med byggotto og ovnsbakte rødbeter

Ovnsbakte rødbeter
Slik gjør du:

Skrell og del 3-4 rødbeter i båter.
Legg i et ildfast fat, vend inn rapsolje salt og pepper.
Stek i varm stekeovn ved 200 grader i 30-40 min.m

Byggotto

Dette trenger du: (til 4 personer)

  • 2 dl tørre byggryn legges i bløt i kaldt vann, ca. 8-10 timer
  • 2 sjalottløk
  • 2 ss rapsolje eller smør
  • 2 dl eplemost
  • 6-8 dl kyllingkraft eller grønnsakkraft/buljong
  • Salt og pepper
  • Finrevet lagret hvitost
STEKT KYLLING: Fantastisk godt tilbehør med bygotto og ovnsbakte rødbeter. Foto: TV 2
STEKT KYLLING: Fantastisk godt tilbehør med bygotto og ovnsbakte rødbeter. Foto: TV 2

Slik gjør du:

Hell av bløtevannet.
Finhakk løk og surr den blank i olje/smør.
Tilsett avrent byggryn og eplemost.
Kok opp og la koke til eplemosten er kokt inn.
Tilsett kraften (6 dl) og la koke til byggryn er møre.
Om nødvendig tilsett resten av kraften.
Smak til med salt og pepper.

Stekt kylling

Kyllingfilet, eller kylllinglår, stekes med skinnsiden ned i varm stekepanne.
Dryss på salt og pepper.
Stek til skinnet er sprøtt, snu og stek på andre siden, ved middels varme i 10 -15 min. til kyllingen er gjennomstekt.

TILSLØRTE BONDEPIKER: En tradisjonell norsk dessert.  Foto: TV 2
TILSLØRTE BONDEPIKER: En tradisjonell norsk dessert.  Foto: TV 2

Tilslørte bondepiker og gutter

Slik gjør du:

Del epler i biter og kok møre i litt eplemost.
Avkjøl.
Finhakk grove knekkebrød og stek i litt smør.
Dryss over kanel og evt. litt honning eller brunt sukker.

Visp krem myk eller bruk vaniljekesam.

Legg lagvis i et glass, begynn med knust knekkebrød.