– Jeg skal faen meg til OL

Tårene trillet hos pappa da Filip Ingebrigtsen imponerte stort i sesongstarten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det ble sterke følelser da Filip Ingebrigtsen løp i et tidlig heat under Peyton Jordan Invitational.

På grunn av to svake sesonger ødelagt av skader, fikk ikke nordmannen være med å løpe med de beste på 1500-meter. Han svarte med et kanonløp til 3,38,95, og vant løpet soleklart, bare to tideler bak sin personlige rekord. Totalt sett var det tredje beste tid i hele stevnet.

Glad og forbannet
Jaaaa, brølte han rett etter målgang etter å ha vunnet i suveren stil og løpt solo den siste runden. Så kom irritasjonen.

– Faen, ropte han da han innså hvor bra han hadde løpt alene.

– Dette var jogging. Hadde jeg ikke havnet i et drittheat så skulle jeg tatt OL-kravet i dag. Hadde kanskje greid det om det ikke var så mye vind. Jeg skal faen meg til OL, sier Ingebrigtsen til TV 2 når han har fått pusten igjen.

EM-kravet greide han med god margin. Og løpet satte virkelig følelsene i sving hos pappa, og trener, Gjert Ingebrigtsen.

– Dette har han jobbet så hardt for. Det er så fortjent, sier han med gråtkvalt stemme, og tørker en tåre under de karakteristiske Ingebrigtsen-solbrillene.

Også han er sikker på at guttungen greier det magiske OL-kravet på 3.36,00.

– Det klarer han. Det er bare å pakke sakene. Han skal til OL, sier han.

Fornøyd storebror
Storebror Henrik Ingebrigtsen slo tiden til lillebror fra det beste heatet, og ble nummer to med 3.38,33.

– Hvis dette er det verste det blir, så ligger jeg veldig bra an, sier Ingebrigtsen til TV 2.

Vårt største OL-håp i friidrett har nemlig slitt med en lumsk hamstringskade de siste ukene. Men i natt hadde han kontroll på smertene. Han åpnet rolig og lå bakerst i feltet fram til det gjensto 500 meter. Da avanserte han gradvis opp til andreplass.

– Jeg er litt sår i hamstringen, men ikke verre enn at jeg har kontroll. Hadde jeg startet avslutningen litt før, så hadde jeg vunnet. Det var et typisk «mesterskapsløp» der man bare følger farta. Men ut fra oppkjøringen, gikk det bra, sier han.

Løpet be vunnet av amerikaneren Izaic Yorks, men Ingebrigtsen slo blant andre meritterte Evan Jager.

Ble mobbet
Etter løpet måtte han tåle flere meldinger fra lillebroren.

– Hadde jeg vært med i ditt heat, hadde jeg slått deg med 20 meter, mobber Filip.

– Ikke bli kjepphøy nå. Jeg hadde tatt deg på slutten, parerer Henrik.

Etter den oppløftende sesongstarten er optimismen stor i Team Ingebrigtsen.

– Jeg tror Filip greier OL-kravet. Nå har vi begge greid EM-kravet, så dette blir en bra sesong, sier Henrik Ingebrigtsen.

PS! Langdistanseløperen Karoline Bjerkeli Grøvdal kan bestille Rio-billett etter at hun sesongdebuterte med sterke 31.37,91 på 10.000 meter søndag.

Tiden er over 20 sekunder under OL-kravet som er på 32 minutter. Tiden holdt til femteplass i et sterkt heat under stevnet Peyton Jordan Invitational på Stanford-universitetet utenfor San Francisco.

Irene Cheptai fra Kenya vant med tiden 31.15,38.