SAMME SCENE SOM I OSLO: Adele i Belfast 29. februar i år. Foto: Getty Images.
SAMME SCENE SOM I OSLO: Adele i Belfast 29. februar i år. Foto: Getty Images. Foto: Gareth Cattermole

Magiske adele:

Gråt og latter fylte Telenor Arena søndag

Hun er kjapp i replikken og kan skilte med en enorm stemmeprakt. Publikum var i ekstase da Adele (27) gjestet Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Adele satte fyr på publikum i Telenor Arena søndag. Briten slo gnister fra scenen, og lokket frem både tårer og latterkuler fra de 16.000 fremmøtte.

27-åringen har nå sparket i gang sin Europaturné i forbindelse med albumet «25», og hun har et tettpakket program med konserter i blant annet Skandinavia, Tyskland, Spania og Frankrike de kommende månedene.

Søndag kveld sto altså Norge og Oslo for tur.

– Jeg elsker Norge

På skjermen over scenen ser man to lukkede, karakteristisk sminkede øyne. Når musikken starter like etter klokken 20 slår Adeles øyne seg opp.

Fantastisk konsert!🎶For en dame 😍 #adele #adeleoslo2016 @odaha

Et bilde publisert av Ine Gjerde (@inegj)

Verdensstjernen åpner konserten med brask og bram. Hun starter med en kompliment til publikum, før hun setter i med superhiten «Hello».

Adele vet å fange folket – ikke bare med stemmen. Hun forteller om Oslo og Norge. Hvor godt hun liker landet, og at hun og sønnen har vært på fisketur på Oslofjorden.

– Vi dro og fisket i går, og spiste fisken etterpå. Jeg har vært her i to dager, og det har vært de beste dagene i mitt liv, sier hun og publikum jubler.

Komiker på scenen

#hello #adele

En video publisert av Jan Thomas (@janthomasofficial)

Adele, coolest lady ever!!! 💙 #adele #amazing #nyttfan #loveadele

Et bilde publisert av @malinlangtvet

27-åringens humør smitter over på publikum som ler høyt når hun forteller flauser, historier om barndommen og sønnen. Hun har en lett dialog med publikum, og en gråtende kvinne får komme opp på scenen.

– Ikke gråt! Er det fordi du liker meg eller fordi du egentlig ikke vil være her, spøker Adele foran salen som bryter ut i latter.

Adele ble mamma som 24-åring, og sønnen har selvfølgelig satt dype spor i morshjertet. Hun snakker varmt om morsrollen, og om kjærligheten for treåringen.

– Før likte jeg ikke å reise på turné, men nå elsker jeg det. Jeg har med meg sønnen min overalt, sier hun.

Sceneshowet er enkelt, men vakkert. Ansiktet til Adele pryder flere store skjermer i rommet, og på slutten av showet går hun gjennom publikum og ut mot midten av salen, hvor hun stiller seg på et podie. Ned fra taket kommer fire sorte slør, som danner gjennomsiktige skjermer rundt superstjernen. Ansiktet hennes i sort-hvitt lyser mot publikum som synger med for full hals til hit etter hit.

Adele låt for låt:

Hello

Adele heises opp fra midten av salen, og det oppstår en elektrisk stemning i Telenor Arena. Den kraftige, gjenkjennelige stemmen fyller rommet.

Hometown Glory

Adele går opp på den store scenen, og på skjermer bak hennes viser bilder av en by. Flere fans gråter når skjermene bak Adele fylles med bilder av Oslo.

One and Only

Teppet heves på scenen, og orkesteret kommer til syne. Verdensstjernen vinker, smiler og flørter med publikum.

Rumour Has It

– Nå kommer to glade låter, så da er det lov til å stå, sier Adele og publikum reiser seg for å danse.

Water Under the Bridge

Trommer og en vakker stemme fyller rommet med en upbeat låt. Man må bare danse.

I miss you

Tilbake til balladene, og folk setter seg ned.

Skyfall

Adele forteller at hun fremdeles ser på det som absurd at hun vant en Oscar for denne låten. – Jeg ler høyt hver gang jeg ser statuetten, flirer hun.

Million Years Ago

Briten tar det ned et par hakk og gjør det enkelt og akustisk med to gitarer til låta Million Years Ago. Det er en dyp innlevelse når hun fremfører balladen.

Don't You Remember

Stemmen har enda ikke bristet iløpet av konserten, og man føler seg trygg på at det ikke skjer under denne låta heller. Med stålkontroll blir man dratt inn i Adeles fremføring.

Send My Love (to Your New Lover)

Adele introduserer tre kvinnelige bakgrunnssangere, og skjermene på scenen blir dekket med håndskrift. Svenske Max Martin har skrevet denne låta sammen med Adele.

Make You Feel My Love

Når Adele gjør sin versjon av Bob Dylan-låta er det vanskelig for fansen å holde tårene tilbake. Telenor Arena blir fylt med mobil-lys. – Som en himmel full av stjerner, sier hun.

Sweetest Devotion

Den nybakte moren forteller at hun har skrevet et helt album til sønnen, men at det for holde med denne låta. Igjen viser hun en enorm stemmeprakt.

Chasing Pavements

Publikum synger med for full hals når Adele nok en gang dukker opp på scenen midt i rommet.

Someone Like You

Adele forteller om en knusende kjærlighetssorg som førte til hennes mest populære låt. Igjen hører snufsing i salen.

Set Fire to the Rain

Adele setter fyr på både regnet og publikum der hun står i en sirkel av striregn midt i salen. Hun trykker til og stemmen bærer fra start til slutt.

Ekstranummer:

All I Ask

Etter flere minutter med applaus dukker Adele igjen opp på hovedscenen. Hun oppfordrer publikum til å trekke frem.

When We Were Young

– Dette er min egen favorittsang, sier Adele. Bilder fra hennes egen barndom ruller over storskjermen.

Rolling in the Deep

Avslutningslåta setter stemningen i taket, og publikum danser vilt mens konfetti regner fra taket. Konfettien består av «håndskrevne» lapper med Adele-låter.