ET SKATTEKAMMER MED MUSIKK: Hvelvet i Paisley Park skal være åpnet. Foto: Scanpix.
ET SKATTEKAMMER MED MUSIKK: Hvelvet i Paisley Park skal være åpnet. Foto: Scanpix.

Har boret hull i det megahemmelige hvelvet til Prince

Det var kun Prince som kunne koden til hvelvet som inneholder uutgitt musikk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hvelvet i Princes herskapsbolig var full av låter som enda ikke er utgitt. Nå er hvelvet åpnet, ifølge ABC.

Gigantisk musikkhvelv

Artisten døde den 21. april i år, og det spekuleres fremdeles i hvem som arver den enorme formuen. Nå er det hemmelige musikkhvelvet hans åpnet, og her skal det ha vært skatter verdt mer enn penger.

Prince ga ut 39 studioalbum da han levde, men ifølge ABC er det nok låter liggende i hvelvet til å gi ut et album i året hundre år frem i tid.

57-åringen pratet om den uutgitte musikken da han levde.

– En dag vil noen gi det ut. Jeg vet ikke om jeg kan gi ut all musikken, det er så mye, sa han i 2012.

Fullt på 80-tallet

Musikerlegendens tidligere studioarbeider Susan Rogers forteller til BBC at det er et gigantisk hvelv i eiendommen hans i Paisley Park. Bankhvelvet er spesialbygget for å kunne ta vare på alt materialet, og ifølge Rogers var det stappfullt allerede på 80-tallet.

– Da jeg begynte å jobbe for Prince i 1983 hadde jeg en del pauser i innspillingsarbeidet. Han forberedte seg til lanseringen av «Purple Rain», og da jeg var ferdig å reparere noe utstyr for ham visste ikke Prince helt hva jeg skulle finne på. Jeg tok derfor initiativet til å samle alt materialet han spilte inn på ett sted, forteller Rogers.

Alt ble sortert og lagret på hyller i bankhvelvet. En tornado eller flom skulle ikke kunne ødelegge det verdifulle materialet.

Boret hull i døren

Rogers forteller at det er utrolige mengder som er lagret der.

– Da jeg sluttet å jobbe for han i 1987 var det nesten fullt. Rekker og rad med alt vi hadde gjort. Jeg kan ikke forestille meg hvor mye de har gjort siden den gang, sier hun.

Bremer Trust har fått ansvaret for eiendommen og de store verdiene til den avdøde artisten. Det var de som boret seg gjennom hvelvet bare Prince selv kunne koden til.