Hadde minnestund for helikopterofre óg dåp i samme gudstjeneste

Det var sterke kontraster i Strand kyrkje søndag. – Det var død og dåp sammen, og som fadder var det veldig spesielt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det forteller Arne Alsvik som er fadder for lille Sanna Strand. Babyjenta var en tre barn som ble døpt i Strand kyrkje i dag.

– Vi tenker selvfølgelig på de familiene som sitter med sorgen i dag, samtidig som vi må få lov til å glede oss over det nye livet som nettopp har startet. Så på den måten blir det en veldig spesiell dag, sier Alsvik

Store kontraster

Helikopterulykken på Turøy krevde 13 liv. To av de omkomne var fra Strand og for kirka i kommunen ble det derfor viktig at dagens gudstjeneste ga rom til både minnemarkering og dåp.

– I dag kommer vi hit til kirken med glede og sorg. Glede fordi tre små barn skal bæres til dåpen, og sorg fordi to familier fra Strand er rammet av den tragiske helikopterulykken på Turøy.

Det sa sokneprest Martin Ivar Arnesen.

– Jeg syns det er veldig fint at kirken gjør det på denne måten, sier Anne Maria Sigmundstad, som var en av flere som kom til kirken for å vise sin støtte til de etterlatte.

Sterkt forhold til Nordsjøen

De aller fleste på Vestlandet kjenner noen som arbeider i olja. Tragedien på Turøy kommer derfor nært på mange.

– Det berører meg på den måten at jeg er takknemlig for at jeg har de tre som vi har i Nordsjøen. Så det kommer jo litt innpå oss, sier Jone Varland.

Hvordan takler en sorgen?

– Det å takle sorgen tenker jeg er å være sammen. Prate sammen og kanskje være stille sammen og kjenne på det av vi trenger hverandre, svarer sokneprest Arnesen.

– Dette er et sjokk for familien: