Slaget om Rogaland: Endelig kunne Viking juble på eget gress

Fem mål og drama til siste sekund da Viking slo Haugesund.

Viking 3-2 Haugesund

Viking hadde fortsatt til gode å vinne en hjemmekamp i årets Tippeliga-sesong. De hadde heller ikke scoret mål på sine tre første hjemmekamper.

I søndagens Rogalandsderby mot Haugesund tok den dystre trenden slutt. Etter mål av Haugesunds Torbjørn Agdestein, sørget Mathias Bringaker og Suleiman Abdullahi for å snu kampen. En sen redusering fra Agdestein skapte ny spenning, men Viking klamret seg fast og sikret årets første hjemmeseier.

– Jeg synes vi var det beste laget og fortjente seieren. Etter reduseringen ble det spennende, men med dette resultatet slipper vi endelig å snakke mer om hjemmeformen vår, sier Viking-trener Kjell Jonevret til TV 2 etter kampen.

– De var det beste laget og fortjente seieren. All honnør til guttene for innsatsen, men vi må være bedre. De tok over i andre omgang og gjorde det vanskelig for oss, sier Haugesund-sjef Mark Dempsey.

Svake markeringer

Viking åpnet klart sterkest og kunne fort tatt en tidlig ledelse da Mathias Bringaker fikk en stor sjanse.

Det var likevel gjestene som tok ledelsen i Rogalandsderbyet. Etter spill fra kant til kant ble Torbjørn Agdestein stående helt umarkert. Fra fem meter fikk han en enkel jobb med å dytte inn kampens første mål.

Da Bringaker lurte offsidefellen og ble stående minst like alene som Agdestein, ble det imidlertid 1-1 til pause på Viking Stadion. Til tross for å ha mistet ledelsen, var det trolig Haugesund som hadde størst grunn til å glede seg over pauseresultatet.

Dobbel fra Abdullahi

Haugesund fikk ikke mindre grunn til å være fornøyde med uavgjort etter pause. Viking festet et klart grep på kampen, men klarte bare unntaksvis å produsere sjanser mot et velorganisert Haugesund.

20 minutter før full tid skulle imidlertid de forløsende målene komme. Først da Abdullahi dunket inn en retur, og to minutter senere da samme mann fosset gjennom Haugesund-forsvaret.

Haugesund våknet brått etter de to baklengsmålene og ga Viking en hard kamp om poengene. Agdestein reduserte fem minutter før slutt, og Haugesund kom svært nær en utligning da Hajradinovic' frispark traff stolpen. Det ble likevel bare nesten poeng for gjestene.