Offsideavgjørelsen som kan koste Middlesbrough dyrt i opprykksthriller

Daniel Ayala trodde han hadde gitt Middlesbrough ledelsen. Det mente ikke dommerteamet.

Birmingham-Middlesbrough 2-2

Middlesbrough kan føle seg snytt etter at det bare ble ett poeng borte mot Birmingham.

En ivrig linjemann viftet med flagget da Daniel Ayala satte ballen i nettet med drøye 20 minutter igjen.

Reprisen viste at det i beste fall er en tvilsom avgjørelse.

Når Middlesbrough da ikke kom nærmere enn tverrliggeren mot slutten av kampen endte det med ett poeng til hver på St. Andrews.

Resultatet betyr at Brighton kan gå forbi Middlesbrough med seier over Derby på tirsdag. Da vil Brighton klare seg med uavgjort når de gjester Boro i siste kamp.

Rekordjevnt

Poengtapet kan bli skjebnesvangert for Middlesbrough, for innspurten i toppen av Championship er av den elleville sorten.

Før den nest siste runden lå Burnley, Middlesbrough og Brighton á poeng med 87 poeng.

Burnley hadde 33 plussmål, Middlesbrough 32 og Brighton 30.

Ethvert poengtap er jevngodt med sportslig krise, ethvert baklengsmål potensielt skjebnesvangert.

Det var derfor en del Middlesbrough-supportere med munnvikene nedover da Stephen Gleeson ga Birmingham ledelsen etter 33 minutter.

Hengegeipen ble imidlertid snudd til et latterbrøl og gledesrop da Adam Legzdins forærte Middlesbrough utligningen fem minutter før pause.

Legzdins klønet det til i en situasjon han burde hatt full kontroll på, en tabbe Jordan Rhodes utnyttet til det fulle da han på sedvanlig goalgettervis kranglet ballen i mål.

Tårene trillet

Selv om Rhodes var dempet i feiringen, gikk smilet helt rundt på Middlesbrough-fansen før Gaston Ramirez sendte gjestene i føringen.

Men det var en emosjonell karusell for bortesupporterne, for det skulle snart bli grunn til å deppe igjen. David Davis utlignet til 2-2, og bare minutter senere fattet dommerteamet avgjørelsen som kan ha kostet Middlesbrough veldig, veldig dyrt, både økonomisk og sportslig.

Da trillet tårene hos flere Middlesbrough-supportere på tribunen.