Skadet kaptein Tollefsen måtte hjelpes av isen i god norsk VM-test

Ole-Kristian Tollefsen pådro seg en vridning i kneet da Norge feide Frankrike av isen.

Norge-Frankrike 5-1

Norge hadde få problemer med å slå Frankrike i den første av to VM-testkamper i Lørenskog ishall.

– Norge vinner komfortabelt 5-1, sier TV 2s ishockeyekspert Bjørn Erevik.

Men et stort skår i gleden over seieren kan være en skade på kaptein Ole-Kristian Tollefsen.

Hardhausen fikk en hard trøkk av en fransk spiller og ble liggende. Tollefsen, med tydelige smerter i foten, måtte ha hjelp av en lagkamerat og den norske legen Ole Fosse for å komme seg av isen.

Tollefsen returnerte ikke til kampen.

Färjestad-spilleren har slitt med skader tidligere i sesongen, men er selvsagt en viktig brikke for Norge i det kommende VM i Russland som starter 6. mai. Nå blir det et kappløp mot tiden.

– Vi trenger helt klart Tollefsens ro og defensive egenskaper. Vi må bare krysse fingrene, sa landslagssjef Roy Johansen.

– Det er snakk om en vridning i venstre kne, sa landslagslege Ole Fosse til NTB, men uten å kunne utdype noe mer foreløpig

Viktig å få inn tempoet

Andreas Martinsen sendte Norge i føringen etter 11.36 da han viste litt NHL-tøffhet med å sette pucken rett på mål. Han spilte i rekke med brødrene Ken André og Mathis Olimb.

Under fjorårets VM var Norge blant de dårligste lagene i både overtall og undertall. Det er deler av spillet som ofte avgjør jevne kamper.

– Vi har ikke trent noe spesielt på dette, men heldigvis får vi tre treninger når vi kommer til Moskva på onsdag, torsdag og fredag, sa Roy Johansen ifølge NTB.

– Det viktigste med kampene mot Frankrike er å få inn tempoet inn i kroppen til alle spillerne.

Røymark scoret

De norske spillerne fikk drillet litt på undertallet sitt mot Frankrike og viste til tider solid spill i egen sone.

Bortsett fra en suser i tverrliggeren og at pucken danset på målstreken var det ikke så mange mulighetene de franske spillerne kom til foran Lars Haugen i det norske målet.

Ken-André Olimb hadde gitt Norge ledelsen 2-0 før Tollefsen gikk av isen.

Kort tid etter viste en Martin Røymark på klubbjakt seg frem og la på til 3-0 før Frankrike reduserte. Thomas Valkvæ Olsen og Robin Dahlstrøm fastsatte resultatet til 5-1.

Norge møter Frankrike også lørdag i en kamp du kan se på tv2sumo.no fra kl. 18.00.