Søndag kan Kasper Schmeichel gå i fotsporene til sin far og bli historisk

– Har mange gode minner fra Old Trafford, sier Leicester-keeperen før kampen som kan gjøre Leicester til Premier League-vinner.

Se Manchester United-Leicester på TV 2 Sport Premium og Sumo søndag kl. 15.05!

Søndag kan ikke bare Kasper Schmeichel (29) skrive seg inn i historiebøkene sammen med Leicester. Klubbens første ligatittel vil også gjøre Kasper og pappa Peter Schmeichel til det andre far-sønn-paret som vinner Premier League.

Gode minner
Kun Ian Wright og Shaun Wright-Phillips har klart den bragden tidligere.

Ikke nok med det. Schmeichel kan bli Premier League-mester på farens gamle arbeidsplass – et sted den nå 29 år gamle burvokteren kjenner bedre enn de fleste.

– Jeg og familien min har mange gode minner fra Old Trafford. Og vi håper definitivt at vi kan skape nye, sier Schmeichel.

– Old Trafford har vært en del av oppveksten min. Jeg har brukt mye tid stadion, på tribunen og i spillertunnelen.

Se video av Schmeichel som barn sammen med Alex Bruce og Tom Ince i spillertunnelen på Old Trafford øverst på siden!

Som sønn av sin far har Kasper Schmeichel hatt store keeperhansker å fylle. Under den suksessfulle tiden i Manchester United mellom 1991 og 1999 innkasserte Peter fem ligatitler, tre FA-cuptitler, én ligacup-tittel og én Mesterliga-tittel. Ikke rart at Kasper oppigjennom årene har slitt med å skape seg et navn.

Men den tiden er forbi.

Aldri spilt på Old Trafford
Nå skriver Kasper Schmeichel sine egne overskrifter sammen med sensasjonslaget Leicester. Søndag kan han feire nok en ligatittel på Old Trafford, slik han har gjort med sin far flere ganger.

Utrolig nok vil det kunne skje i hans aller første kamp som spiller på Old Trafford.

– Jeg var skadet forrige sesong og har av en eller annen grunn alltid gått glipp av kampene der. Forhåpentligvis blir det en spesiell ettermiddag. La oss håpe at vi får resultatet vi ønsker.

Leicester-keeperen har stått frem som en av de beste sisteskansene i Premier League denne sesongen. Sammen med Joe Hart har dansken 15 kamper uten baklengsmål – det er flest i ligaen.

– Vi har kommet oss hit gradvis. Nå er det mer oppnåelig – vi trenger én seier på tre kamper. Nå er det en realistisk mulighet, men vi har tatt én kamp av gangen. Vi kommer ikke til å endre den holdningen. Vår neste kamp er den største, borte mot Manchester United. Det blir veldig, veldig vanskelig, sier Schmeichel.

Lån, lån, lån, lån ...
Veien til toppen har også vært vanskelig for Schmeichel. Etter å ha debutert i Premier League som 20-åring under Sven Göran Eriksson i Manchester City med å holde nullen i fire av sju kamper, måtte Schmeichel gi bort keeperplassen til Joe Hart. Turen gikk videre på fem låneopphold de kommende sesongene før han tok sjansen og signerte for Notts County på nivå fire, der Svennis var sportssjef, i 2009.

Økonomisk rot førte til at oppholdet ble kortvarig, og ferden gikk videre til Leeds. Etter én sesong i den tidligere storklubben ble det nok en gjenforening med Svennis - denne gangen i Leicester.

Der fant Schmeichel omsider fotfeste. Han har vært med på den fantastiske Leicester-reisen med opprykket til Premier League og spilt en helt sentral rolle i den utrolige veien mot ligatittelen.

Endelig er han Kasper Schmeichel, ikke bare sønnen til Peter Schmeichel.