Slik kapret han rollen som Hilary Duffs elsker

Thorbjørn Harr (41) er for tiden aktuell i den nye TV-serien «Younger» – noe han takker sin norske skuespillerkompis for.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Skuespiller Thorbjørn Harr (41) er best kjent for sin rolle som barsk vikinghøvding i suksess-serien «Vikings». Nå har han kapret rollen som elskeren til Hollywood-stjernen Hilary Duff (28) i den nye TV-serien «Younger».

Lik «Sex and the City»

I serien følger vi 40 år gamle Liza, spilt av prisbelønte Sutton Foster, som etter en lang tid som arbeidsledig forsøker å skaffe seg jobb ved å lyve på alderen. Plutselig lever hun tjueårene om igjen – med alt det innebærer av intim jenteprat, dating og hektisk natteliv.

Det er mannen bak seersuksessene «Sex and the City» og «Beverly Hills 90210», Daren Star, som står bak serien.

– Det er det samme universet som de seriene. Da jeg leste manuset så tenkte jeg «er dette jente-TV?», men manuset har en snert over seg, og det er veldig gøy! Forteller Harr til TV 2.

LIK SEX AND THE CITY: Serien er produsert av mannen som står bak blant annet «Sex and the City» og «Beverly Hills 90210». Foto: TV 2.
LIK SEX AND THE CITY: Serien er produsert av mannen som står bak blant annet «Sex and the City» og «Beverly Hills 90210». Foto: TV 2.

Gikk gjennom en self-tape audition

Det er blitt stadig mer populært å sende inn såkalte «self-tapes» når man vil søke på en rolle. «Self-tape» er en form for videoaudition hvor man spiller inn en liten scene av filmen, før man sender den videre til produsenten. Og da Thorbjørn Harr skulle sende inn sin «self-tape» for å få rollen i TV-serien, måtte han gjøre det med en morsom vri.

– Anders Baasmo og jeg spilte i en nederlandsk film som ble filmet oppe i Nord-Norge, og da jeg skulle gjøre «self-tapen» var scenen mellom en mann og en kvinne, men vi var jo bare mannfolk der oppe. Så Anders måtte stå bak kamera og lese replikkene med lys stemme. Så jeg kan takke han, sier en lattermild Thorbjørn.

SPILLER ELSKERE: Hilary Duff og Thorbjørn Harr fra serien «Younger» som har norgespremiere den 2.mai på TV 2 Livsstil. Foto: TV 2.
SPILLER ELSKERE: Hilary Duff og Thorbjørn Harr fra serien «Younger» som har norgespremiere den 2.mai på TV 2 Livsstil. Foto: TV 2.

Spiller Hilary Duffs elsker

I serien spiller Harr en svensk forfatter, og Hollywood stjernen Hilary Duffs elsker. Duff spiller kollega og venninne av Liza, og det er først etter andre episode at Harr sin karakter dukker opp i serien.

– Den rollen her er jo veldig annerledes enn den rollen jeg spilte i «Vikings». Og det er det som er så gøy med å være skuespiller, at man kan gå fra det ene voldsomme spektret til det andre.

Flere kyssescener

Da Harr gjestet Senkveld med Thomas og Harald i fjor, fortalte han om alle paparazzi-fotografene som fotograferte bilder av en utendørs kyssescene mellom han selv og Duff.

– Flere av de bildene er tatt av paparazzier som står utenfor settet. Og i New York er det en regel om at man bare kan skyve de vekk noen hundre meter. Så de stod med telelenser, og når vi gjorde kyssescenen skjønte jeg at her er det noe som skjer utenfor settets kontroll. Da husker jeg at jeg ringte hjem til kona og sa at nå er det mulig at det kommer noen greier her, men hun er faktisk veldig kul når det gjelder det der.

Men kommer det flere slike kyssescener i serien?

– Njaa det er vel noen flere sånne greier som kommer, men den var den eneste som var utendørs, røper Harr.

«Younger» har norgespremiere på TV 2 Livsstil 2.mai kl. 22.00.