BITTER: Arsenal henger ikke med i kampen om seriemesterskapet, og Wenger mener stemningen på hjemmekampene deres er grunnen til det. FOTO: Scanpix
BITTER: Arsenal henger ikke med i kampen om seriemesterskapet, og Wenger mener stemningen på hjemmekampene deres er grunnen til det. FOTO: Scanpix Foto: Mike Egerton

Wenger: – Den dårlige stemningen på Emirates har kostet oss ligatittelen

Arsenal-manageren freste på fredagens pressekonferanse.

Se Arsenal - Norwich på TV 2 Sport Premium lørdag kl. 18.30!

Med tre serierunder igjen av Premier League ligger Arsenal 12 poeng bak ledende Leicester.

I morgen spiller laget mot et Norwich i dårlig form og regnes som storfavoritter.

Fansen ønsker forandring

I den forbindelse holdt manager Arsene Wenger sin ukentlige pressekonferanse, men denne gangen med litt mer futt enn til vanlig.

På forhånd er det nemlig varslet en protest mot klubben og Wenger i regi av deres egne supportere med navn «Tid for forandring».

– I fotball ramler man raskt og bygger seg sakte opp igjen. Man må holde sammen nå. Vi tapte seriemesterskapet på hjemmebane denne sesongen mot lag som ligger langt nede på tabellen, fordi stemningen på stadion var dårlig, sier mannen som har ledet klubben siden 1996, og legger til:

– Husk at vi på bortebane er ligaens beste lag.

Faktum er derimot at Arsenal er ligaens tredje beste lag på bortebane denne sesongen.

– Prøver å holde alle fornøyd

– Denne klubben står for spesielle verdier og en jeg har bitt meg merke i er at vi må støtte opp om laget. Ellers blir det ingen suksess. Jeg skjønner at fansen er frustrerte, men de gir oss en bedre mulighet dersom de støtter oss, sier han.

Den rutinerte trenerskikkelsen mener det ikke alltid er like enkelt å holde alle som følger klubben like fornøyd.

– Vi bryr oss om klubben og vi bryr oss om fansen. Vi prøver å holde alle glade og fornøyde. Det er dessuten viktig å se dette i perspektiv og se hvordan utviklingen har vært de siste ti årene, for vi har ikke alltid hatt det lett.

– Tilbake i sterk posisjon

Videre henviser 66-åringen til at økonomien var blytung i årene etter at Emirates Stadium ble bygget, og at det har tatt tid å skape et godt nok lag.

– Nå er klubben i en sterk posisjon og kan utfordre mot de største konkurrentene igjen. Men det har vært veldig vanskelig.

Ikke alle supportere kjøper franskmannens argumenter, og er lei av å vente på Premier League-tittelen, nå som det er hele 12 år siden gigantklubben vant sist.

Spesielt denne sesongen har tilskuerne hatt det tungt, med sjokklaget Leicester og erkerivalene Tottenham over dem på tabellen.

Se Arsenal - Norwich på TV 2 Sport Premium lørdag kl. 18.30!