Liverpool må punge ut tidenes største kompensasjon for en kontraktsløs spiller

Er nødt til å betale dyrt for Danny Ings.

MÅ PUNGE UT FOR INGS: Liverpool må ut med rekordsum for en kontraktløs spiller. Foto: NTB scanpix
MÅ PUNGE UT FOR INGS: Liverpool må ut med rekordsum for en kontraktløs spiller. Foto: NTB scanpix Foto: Martin Rickett

Liverpool må betale Burnley 6,5 millioner pund (77 millioner kroner) for Danny Ings, selv om han ble hentet til klubben som kontraktløs spiller sist sommer.

Det har et tribunal avgjort. I tillegg til summen på 6,5 millioner pund kan Liverpool bli nødt til å betale inntil 1,5 millioner pund ekstra avhengig av hvor mange kamper han spiller for klubben. Totalt kan summen altså komme opp i 95 millioner kroner.

Burnley skal dessuten ha 20 prosent av overgangssummen dersom Ings blir solgt videre. Dette er det største kompensasjonsbeløp noensinne for en kontraktløs spiller.

Fordi Ings var under 24 år da han signerte for Liverpool, kunne Burnley kreve kompensasjon for utvikling og trening av spilleren.

– Vi føler at prosessen ble avviklet på en rettferdig måte, og vi respekterer utfallet. Vi er glade på vegne av Danny Ings for at denne saken nå er avsluttet, slik at han kan se fram til en lang og suksessrik karriere i Liverpool, heter det i en uttalelse fra Liverpool.

– Bare grunnsummen er nesten dobbelt så høy som den tidligere rekorden. Derfor føler vi at avgjørelsen fullt ut rettferdiggjorde vår avgjørelse om å starte denne prosessen for å få kompensasjon for Burnleys del i Dannys utvikling, står det i en uttalelse fra Burnley. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2