Supporterleder om Leicester: – Hadde regnet med nedrykk

Nå herjer tittelfeberen blant Leicester-supporterne.

Se Manchester United-Leicester på TV 2 Sport Premium og Sumo søndag kl. 15.05!

Premisset er enkelt. Seier over Manchester United på mektige Old Trafford søndag sørger for at Leicester tar en sensasjonell ligatittel.

– Det er helt uvirkelig. Jeg har holdt med Leicester i nesten 50 år, og jeg har aldri drømt om å vinne ligaen, sier leder for Leicesters norske supporterklubb, Per Arne Hansen, til TV 2.

– Har vært en kuriositet
Hansen er en av få rever i et anglofilt norsk fotballpublikum preget av Liverpool- og Manchester United-supportere.

– Det har vært en kuriositet hver gang jeg har truffet en Leicester-supporter i Norge. Det er veldig spesielt det som skjer nå, sier Hansen.

Men de få Leicester-tilhengerne som er å finne her til lands, nyter imidlertid meget glade dager. Eventyret ser ut til å gå fra fantasiens til den virkelige verden. Oddsen er nå nede i lave 1.05 for at Leicester skal vinne serien.

Det skal med andre ord gå virkelig galt om ikke Hansen og de drøyt 150 betalende medlemmene i Leicesters norske supporterklubb kan sette i gang tittelfesten.

– Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal reagere. Jeg hadde jo regnet med at det skulle bli nedrykk før sesongen, sier Hansen.

Hodet på to steder
Hansen, som jobber for Notodden FK, har en hektisk søndag i vente. Bortekamp mot Tønsberg retter oppmerksomheten to steder, men heldigvis går ikke de to kampene samtidig.

– Vi har kamp mot Tønsberg på søndag. Det er jo førsteprioritet. Leicester-kampen går jo heldigvis kl. 15.05, så jeg får sett den på pub, sier Hansen.

– Dersom vi tar tre poeng mot United, og så tre mot Tønsberg etterpå, kan det godt hende at det blir en liten feiring. Men jeg regner med det blir nok feiring neste helg, sier Hansen.

For sammen med tre andre ihuga norske Leicester-supportere tar han turen over til England for å være med på det som kan bli tittelfest på King Power Stadium etter kampen mot Everton.

– Jeg har heldigvis sesongkort, for billettene ble revet bort og ligger nå på svartebørsen for titusener av kroner, sier Hansen.

Det er ikke bare billettene til Leicesters kamper som er revet bort. Det er ikke lenger mulig å få tak i en Leicester-drakt, hverken i supporterbutikken eller på internett.

I butikken har til og med utstillingsdukkene måtte kaste bekledningen for å møte den enorme pågangen.