Hot meksikansk kyllingsuppe -ypperlig gjestemat

TV 2s egen kjøkkensjef, Fong Liu, tok turen fra kantina for å være kokk i studio. Det ble en knallgod spicy meksikansk kyllingsuppe med koriander, nacho chips og rømme.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fongs hotte meksikanske kyllingsuppe

Til 6-8 personer

Dette trenger du:

  • 600 g kyllingfilet, eller ca 750 g kyllinglår
  • olje til steking
  • 1 fedd hvitløk
  • salt og pepper
  • 1-2 chilipepper
  • 1 stor løk
  • 2-3 vårløk
  • 2 røde paprika
  • 2 gule paprika
  • 3-4 gulrøtter
  • 1 bok hermetiske røde bønner
  • 2 l kyllingkraft, evt. kyllingbuljong
  • 2 glass, ca 230 g, Santa Maria tacosaus, velg styrke etter eget ønske (Tacosaus kan erstattes med chipolete barbequesaus eller Hickory barbequesaus)
  • 1 bunt frisk koriander

Tilbehør:

  • Nacho chips
  • Rømme (kan smakes til med sweet chili og saft fra lime)
  • Limebåter
HOT SUPPE: Hva med å bytte ut fredagstacoen med en deilig meksikansk suppe?  Foto: TV 2
HOT SUPPE: Hva med å bytte ut fredagstacoen med en deilig meksikansk suppe?  Foto: TV 2

Slik gjør du:

Stek kyllingen i litt olje, dryss på salt og pepper, og stek til kyllingen er gyllen.
Legg over i et ildfast fat og etterstek i varm stekeovn, ved 150 grader i 15-20 min.
Har kyllingen fremdeles en liten rosa kjerne, går det greit, den skal kokes i suppen.

Del/plukk kyllingfilet/lår i strimler til suppen.
Rens og finhakk løk og chilli, og skjær paprika, vårløk og gulrøtter i tynne strimler/biter.
Surr i litt olje i en gryte og tilsett mais (uten laken fra boksen).
Hell i kyllingkraften/kyllingbuljongen og tacosausen.
Kok opp og småkok i ca 20 min.

Hell av laken på de hermetiske bønnene, skyll og tilsett bønnene i suppen sammen med revet kylling og la suppen trekke videre 10-15 min.

Smak til med presset saft av lime og evt. litt pepper og salt.

Dryss over rikelig med frisk koriander rett før servering og server med rømme og nacho chips.