Hot meksikansk kyllingsuppe -ypperlig gjestemat
TV 2s egen kjøkkensjef, Fong Liu, tok turen fra kantina for å være kokk i studio. Det ble en knallgod spicy meksikansk kyllingsuppe med koriander, nacho chips og rømme.
Fongs hotte meksikanske kyllingsuppe
Til 6-8 personer
Dette trenger du:
- 600 g kyllingfilet, eller ca 750 g kyllinglår
- olje til steking
- 1 fedd hvitløk
- salt og pepper
- 1-2 chilipepper
- 1 stor løk
- 2-3 vårløk
- 2 røde paprika
- 2 gule paprika
- 3-4 gulrøtter
- 1 bok hermetiske røde bønner
- 2 l kyllingkraft, evt. kyllingbuljong
- 2 glass, ca 230 g, Santa Maria tacosaus, velg styrke etter eget ønske (Tacosaus kan erstattes med chipolete barbequesaus eller Hickory barbequesaus)
- 1 bunt frisk koriander
Tilbehør:
- Nacho chips
- Rømme (kan smakes til med sweet chili og saft fra lime)
- Limebåter
Slik gjør du:
Stek kyllingen i litt olje, dryss på salt og pepper, og stek til kyllingen er gyllen.
Legg over i et ildfast fat og etterstek i varm stekeovn, ved 150 grader i 15-20 min.
Har kyllingen fremdeles en liten rosa kjerne, går det greit, den skal kokes i suppen.
Del/plukk kyllingfilet/lår i strimler til suppen.
Rens og finhakk løk og chilli, og skjær paprika, vårløk og gulrøtter i tynne strimler/biter.
Surr i litt olje i en gryte og tilsett mais (uten laken fra boksen).
Hell i kyllingkraften/kyllingbuljongen og tacosausen.
Kok opp og småkok i ca 20 min.
Hell av laken på de hermetiske bønnene, skyll og tilsett bønnene i suppen sammen med revet kylling og la suppen trekke videre 10-15 min.
Smak til med presset saft av lime og evt. litt pepper og salt.
Dryss over rikelig med frisk koriander rett før servering og server med rømme og nacho chips.