IFKs Haitam Aleesami  snakker med Mats Rosseli Olsen etter banestormingen på Gamla Ullevi i Göteborg. Foto Adam Ihse / TT / Kod 9200
IFKs Haitam Aleesami  snakker med Mats Rosseli Olsen etter banestormingen på Gamla Ullevi i Göteborg. Foto Adam Ihse / TT / Kod 9200

Rosseli Olsen anmeldt for ordensforstyrrelse – blir ikke straffet av Hockeyforbundet

Svenske aviser melder at Mats Rosseli Olsens banestorming var et veddemål blant Frölunda-spillerne.

Den norske ishockeylandslagsspilleren Mats Rosseli Olsen har skapt furore etter å ha stormet banen under skandalekampen mellom IFK Göteborg og Malmö på Gamla Ullevi onsdag.

Rosseli Olsen var på kampen sammen med lagkamerater og sponsorer for å feire at Frölunda søndag ble svensk mester i ishockey .

Nå melder svenske aviser at banestormingen var et resultat av et veddemål blant Frölunda-spillerne.

En kilde bekrefter overfor Sportsbladet at den norske 24-åringen skal ha fått 75.000 kroner for å storme banen.

Expressen får bekreftet det samme fra en av spillerne.

Får støtte fra lagkameratene
Nordmannen fikk støtte av flere lagkamerater på Twitter etter hendelsen. Blant dem Ryan Lasch, Lukas Bengtsson og Sebastian Stålberg, som opprettet hashtaggen #Backarosse

Også Robin Figren la ut et bilde av Rosseli Olsen med teksten «The winner takes it all» på. Frölunda-stjernen valgte senere å slette tweeten.

Frölunda skal torsdag ha et møte om hendelsen der Rosseli Olsen skal forklare seg om saken.

Anmeldt for ordensforstyrrelse
Politiet i Göteborg sier til Göteborgs Tidningen at Rosseli Olsen er anmeldt for ordensforstyrrelse.

– Han er anmeldt for ordensforstyrrelse, men ikke for ulovlig inntrengning. Det straffes som regel med dagsbøter, men man kan få opptil seks måneder i fengsel. I realiteten blir det bøter, sier politimester i Göteborg, Erik Nord, til GT.

Får ingen konsekvenser for VM-deltagelsen
Rosseli Olsen blir imidlertid ikke straffet av det norske ishockeyforbundet. Hendelsen får dermed ingen konsekvenser for hans rolle på landslaget under VM i Russland i mai. Landslagssjef Roy Johansen sier til TV 2 torsdag at han trolig slutter seg til resten av troppen fredag.

– Han slutter seg til laget nå til helgen og kommer til å gå inn i laget på vanlig måte . Jeg tenkte at dette var litt merkelig, så jeg ringte til Mats og snakket med ham og Frölunda og fikk satt det i riktig setting og skjønte hva som hadde skjedd, sier Johansen til TV 2.

– De har vunnet SM-gull, det store laget i Gøteborg, en av de mest populære klubbene i Sverige. Det er 11 år siden de vant sist. Så det var vel en feiring etter et etterlengtet SM-gull. Også gjorde han en dårlig vurdering og går ut på banen, men han oppfører seg ordentlig etterpå og ber alle om unnskyldning og drar hjem. Jeg snakker med ham og han redegjør på det på en grei måte, også får han svare på hvorfor når han kommer hit og slutter seg til troppen, sier han videre.

Tror han får sparken
Onsdag kveld ble det spekulert i om Rosseli Olsen kan få sparken i klubben.

– Jeg har aldri vært med på noe lignende tidligere, så jeg har ingenting å sammenligne med og kan ikke si hva konsekvensene blir. Men i en klubb som bygger så mye på et verdigrunnlag og som legger så stor vekt på spillerne oppførsel, så har jeg vanskelig for å se at Frölunda bare kan sitte med armene i kors, meldte Aftonbladets Mats Wennerholm onsdag kveld.

– Nordmannen har en kontrakt som gjelder i to sesonger til. Kan han en gang spille videre? I min verden er det vanskelig å se det, men kanskje jeg overreagerer. Det har i alle fall grumset til gullfeiringen i Göteborg. Skikkelig, skriver han.