HEVDER PRINCE DØDE AV AIDS: Amerikanske medier hevder at Prince visste at han var syk og skulle dø av aids. Foto: REUTERS/Olivia Harris/
HEVDER PRINCE DØDE AV AIDS: Amerikanske medier hevder at Prince visste at han var syk og skulle dø av aids. Foto: REUTERS/Olivia Harris/ Foto: Olivia Harris

Prince-fansen raser etter aids-påstander

Amerikansk tabloidnettsted hevder Prince hadde aids. Det har ikke falt i god jord hos fansen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var et sjokk for verden da den 57 år gamle superstjernen Prince kollapset i en heis på sin egen eiendom og døde i forrige uke.

Og fansen har fått nok et sjokk, etter at den amerikanske tabloiden The National Enquirer har slått opp med store typer at Prince lenge visste at han skulle dø – av aids.

Avisen hevder at de har snakket med en kilde nær superstjernen som forteller at Prince visste at han var alvorlig syk.

– Legene fortalte Prince at blodverdiene hans var uvanlig lave, og at kroppstemperaturen hadde falt langt ned fra normalen. Han manglet jern, var veldig svak, og ofte desorientert. Han spiste sjelden, og når han gjorde det, kom det rett opp igjen, forteller kilden.

Slaktes av fansen

Fansen er rasende over tabloidavisas nyeste vri på Prince-dødsfallet. Aids-spekulasjonene har også blitt plukket opp i en mengde amerikanske medier.

The National Enquirer har ikke et plettfritt renommé, og mange ser dette som et overtramp.

Avisa mener også at Prince ville overlevd dersom han hadde tatt imot medisinsk hjelp, noe mange reagerer på. Men tabloiden er ikke den første som hevder at Prince hadde aids.

Allerede da dødsfallet først ble kjent i forrige uke, begynte spekulasjonene.

Nektet å ta imot medisinsk hjelp

Fra tidligere er det kjent at politiet har funnet store mengder med smertestillende medisiner på eiendommen, og at Prince ikke skulle ha sovet på over seks døgn da han døde.

Politiet etterforsker nå hvor alle de smertestillende medisinene kom fra. To søsken av Prince, som nå er døde, skal tidligere ha varslet en advokat om at broren betalte folk for å få dem til å hente ut resepter.

Prince var medlem av trossamfunnet Jehovas vitner, og skal ha nektet å ta imot medisinsk hjelp. I 2009 skrev The Guardian at Prince nektet å ta en nødvendig hofteoperasjon fordi han ikke vil ta imot blod.

Se «Rock Legends: Prince» på TV 2 Sumo.