Alexander Bonsaksen snakker med pressen etter VM-kampen i ishockey mellom Danmark og Norge i Cez Arena i Ostrava. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Alexander Bonsaksen snakker med pressen etter VM-kampen i ishockey mellom Danmark og Norge i Cez Arena i Ostrava. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: Grøtt, Vegard Wivestad

Fersk sluttspillvinner kan miste VM

Alexander Bonsaksen ble på tirsdag finsk mester i ishockey, men nå kan sluttspillhelten miste VM.

Alexander Bonsaksens Tappara ble finsk mester i ishockey på tirsdag. Bonsaksen og co. slo HIFK 2-1 i sjette finale, og laget vant dermed finaleserien i sluttspillet 4-2 sammenlagt. Det var en svært fornøyd vinner TV 2 pratet med dagen derpå.

– Dette her var sykt moro. Det er så stort her borte. Nå gjør vi oss klare til en god middag og feiring. Så langt har det ikke blitt noe søvn, gliser 29-åringen.

Men et stort skår i gleden for sluttspillmesteren er en vond hofte som kan hindre han i å spille VM. Under finalespillet har han bitt tennene sammen og spilt med smerter.

– Jeg har kjent det nå i 2-3 måneder og vi har forsøkt å behandle det, men jeg måtte stå over finalekamp 2 og 3. De resterende kampene har jeg spilt mindre og stort sett i undertall. Hoften hindrer meg i å gå skikkelig på skøyter, sier Bonsaksen.

I løpet av de nærmeste dagene skal landslagsbacken ta et MR-bilde som vil kunne vise om han trenger en operasjon. Hvis han må under kniven vil han måtte regne med 4-5 måneder ute.

– Legen her har i utgangspunktet sagt at jeg kan glemme VM, men jeg håper jeg slipper operasjon og at skaden kan behandles. Da er det et håp, sier Bonsaksen.

Han har jevnlig kontakt med landslagssjef, Roy Johansen som håper veteranen blir klar.

– Han er en fighter som helt sikkert hadde spilt med et bein, men vi sender ingen utpå isen uten at det er forsvarlig. Han skal ta bilder så skal legene konkludere, sier Johansen.

Landslagssjefen sliter med flere skader nå i oppkjøringen. Ken Andrè Olimb, Mathis Olimb, Jonas Holøs og Mattias Nørstebø er noen av spillerne Roy Johansen håper blir klare til mesterskapet som starter i Russland 6.mai.

– Jeg har ikke spilt så mange kamper og er litt rusten, men det går nok bra. Vi har hatt litt smårusk med skadede spillere, men vi får bite tennene sammen og være ydmyke. Det har gått bra tidligere selv om folk har dømt oss nedenom og hjem, sier Jonas Holøs

De gledelige nyhetene for landslaget er at Mats Zuccarello Aasen er klar for VM-spill.

– Han har noen kvaliteter som ingen andre på laget har så det blir utrolig viktig. Både på og utenfor isen, sier Holøs.

Landslagssjefen er takknemlig for iveren Zucca har til å spille med flagget på brystet.

– Det er viktig at spillerne signaliserer at de vil være med og han har gjort det veldig tydelig at han ønsker å være med gutta og bidra. Det er viktig for selvtillitten til de som skal være med til VM. Det er en veldig bra gruppe som er samla nå så håper vi at flest mulig blir spilleklare til VM, sier landslagssjefen.