Reiseekspert: Hit bør du reise om du vil ha en billig og god ferie

Det er dyrere for nordmenn å feriere i euroland nå enn tidligere. Men noen land er billigere enn andre.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sommeren nærmer seg og ferien skal planlegges. For nordmenn går turen ofte til euroland hvor det nesten alltid er solgaranti. Men nå er det dyrere å reise enn tidligere.

Likevel er det enkelte destinasjoner som er billigere å reise til. Det forteller Vibeke Montero som står bak reisebloggen bortebest.no

Middelhavet

Det er store forskjeller på de ulike landene, og det gjelder å velge riktig hvis du vil spare penger.

– Hvis man tenker på sommerferie og middelhav, er det rimeligst å dra til Montenegro eller Portugal. Portugal ligger ikke i Middelhavet, men det er fortsatt et ferieland, forteller Montero til God morgen Norge.

Hvor rimelig snakker vi om?

– I Montenegro er det omtrent 50 prosent av norske priser. Mat og drikke vil være enda rimeligere. Og det er et fint land med mange strender.

Billige måltider

Når man først er på ferie, gjelder det å kose seg mest mulig. Noen velger å legge mye penger i måltidene, mens andre ønsker å spare mest mulig der også. Det er nemlig mye å spare på maten hvis man vet hvor man skal spise.

MÉSE: Store tapasporsjoner er billig i Hellas. Foto: bortebra.no
MÉSE: Store tapasporsjoner er billig i Hellas. Foto: bortebra.no

– Vi nordmenn liker å spise store middager på kvelden. Mens i middelhavslandene er det vanlig å spise store lunsjer. I Spania er dagens meny ofte billig. Der kan du få tre retter med vinflaska på bordet – og du betaler mellom 8 og 11 euro per person.

– Hellas er et land du kan fråtse i, for de har veldig mye billig mat. De har noe som ligner på forvokste tapas som flere kan dele på. En meny for to personer får du for 17 euro.

Når det gjelder drikke, er det én regel som gjelder.

– Du må alltid bestille lokal vin eller øl. Du kjøper ikke en fransk vin i Spania. Da betaler du det dobbelte.

Unngå varehus

Shopping er obligatorisk for mange på utenlandstur, og mange jakter på det perfekte feriekuppet. Da bør du unngå de største kjøpesentrene.

– Å handle klær har blitt billig i Norge også, så å gå på store varehus med kjedebutikker er ikke lurt. Men går du i trange gater og kjøper lokale varer, får du mye valuta for pengene.

Se innslaget fra God morgen Norge øverst i saken.