Joe Hart reddet Manchester City da Real Madrid satte inn sluttspurten

Manchester City-keeperen måtte hente frem flere gode redninger på tampen.

Manchester City 0-0 Real Madrid

Det ble både nervøst og jevnt da Manchester City og Real Madrid møttes i første semifinale av Champions League.

Etter 70 sjansefattige minutter satte Real Madrid inn en sterk sluttspurt i jakten på et bortemål. Takket være en våken Joe Hart ble det likevel målløst på Etihad Stadium.

Se høydepunktene fra kampen i Sportsnyhetene øverst!

– De skapte noen gode sjanser, men alt kom på dødballer. Vi ble ikke utspilt. I Madrid må vi være modige og sterke. Vi har mer enn en god sjanse her, sa keeperhelt Hart i et intervju vist på Viasat4.

– Vi forsvarte oss godt mot et meget sterkt lag. Målet vårt var å vinne, men det var viktig å unngå baklengsmålet. Neste onsdag skal vi gi alt, så ser vi hva det holder til, sa City-back Bacary Sagna.

Stillingskrig i Manchester

Real Madrid måtte klare seg uten en strekkskadet Cristiano Ronaldo, som fra tribuneplass var vitne til en svært sjansefattig førsteomgang.

Etter 45 minutter hadde de to lagene kommet til beskjedne fire avslutninger - ingen av dem på mål. Omgangens viktigste hendelse var at David Silva måtte forlate banen med hamstringskade og ble erstattet av Kelechi Iheanacho. Etter kampen avslørte Pellegrini at Silva neppe blir klar til returoppgjøret.

Like etter pause gikk Gareth Bale i bakken etter løpeduell med Otamendi, men dommerne ble ikke overbevist om at det kvalifiserte til en straffe. Deretter fulgte brukbare muligheter for både Sergio Ramos og Sergio Agüero.

Det skulle imidlertid ta 70 minutter før kampens første virkelige store sjanse ble skapt. Real Madrids Jesé raget høyest i boksen, men headingen traff metallet og gikk over. Ti minutter senere var Casemiro enda nærmere, men en strålende beinparade fra Joe Hart hindret gjestene fra å ta ledelsen. Like før slutt ble Pepe stående helt umarkert på fem meter, men igjen stod Joe Hart i veien. Dermed er lagene like langt før returoppgjøret i Madrid neste onsdag.