FORHANDLINGER: Mats Zuccarello Aasen vil spille VM for Norge, men New York Rangers vil spare nordmannen. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
FORHANDLINGER: Mats Zuccarello Aasen vil spille VM for Norge, men New York Rangers vil spare nordmannen. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto: Johansen, Carina

Zuccarello Aasen: – Jeg skal spille VM

Mats Zuccarello Aasen (28) overbeviste klubbledelsen i dag om å få spille VM for Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oslo/New York (TV 2): Det har vært knyttet stor spenning til om Mats Zuccarello Aasen kommer til å spille VM for Norge.

Nordmannen og New York Rangers ble slått ut av NHL-sluttspillet i første runde av Pittsburgh Penguins, noe som gjorde at det norske landslaget øynet håp.

Nå bekrefter stjernespilleren at det blir VM-deltakelse for Norge.

– Jeg skal spille VM, bekrefter Zuccarello Aasen til Nettavisen.

Tidligere tirsdag var han i møter med klubben for å overtale dem til å la ham spille for Norge.

– Jeg vet at klubben ikke vil at jeg skal dra. Men om jeg klarer å overtale dem, eller om de overtaler meg. Det får vi se på. Spiller jeg VM så er vel det for at jeg vil, ikke dem, sa Zuccarello til TV 2 da New York-klubben møtte pressen for siste gang før sommerferien.

Til nordmannen har klubbledelsen uttrykket sin bekymring for at han har opplevd stor belastning etter kraniebruddet i fjor vår.

I tillegg til at det venter både World Cup-spill for Europa, og OL-kvalifisering til høsten.

Overtalte sjefen i møte

Nordmannen skulle i møte med daglig leder Jeff Gorton tirsdag ettermiddag lokal tid for å prøve å overtale klubben til å la ham dra.

Det klarte han, og understreker at en ekstra motivasjon er at det blir landslagssjef Roy Johansens siste VM.

– At det blir siste året til Roy er en av grunnene til at jeg ville være med. Jeg har jo hatt han siden jeg var 17 eller 18 år på landslaget, og det er ti år snart. Norge har gode sjanser dem tror jeg, men om jeg spiller eller ikke tror jeg ikke har så mye å si. Det er bare hyggelig for meg å kunne være med og spille for Norge. Jeg har ikke vært med på mange år, men jeg har fulgte med og Norge har klart seg bra. Så det går nok bra i år også håper jeg, understreker han.

Sist 28-åringen spilte VM for Norge var i 2010.

Landslagssjef Roy Johansen har tidligere uttalt til TV 2 at han forventer at Zuccarello spiller VM dersom New York-klubben ryker ut av sluttspillet.

– Det er hyggelig at han motiveres av at det er mitt siste mesterskap, men det viktigste er at han stiller opp. At han viser den gleden og entusiasmen for å spille på landslaget, og være med de andre gutta. Det skaper en positivt rundt laget som er veldig viktig, understreker sjefen.

Han forteller at 28-åringen kommer hjem til helga.

Landslaget er nå samlet i Lørenskog foran de to siste treningskampene før VM starter neste uke, men Zuccarello vil ikke spille noen av disse opplyser Johansen.

Andre spillere fikk nei

Spillere som Ryan McDonagh og Derek Stephan har fått nei av klubbledelsen til å spille VM for USA.

Begge er også tatt ut på World Cup-laget til USA til høsten.

– Jeg vet at noen av de andre gutta skal dra, men det er vel litt spesielt med meg i og med at sommeren ikke var den lengste og jeg har hatt litt skader. I tillegg til at september kommer med mye kamper. Det har vel litt med det å gjøre. Hadde jeg vært helt frisk og ikke hatt noen problemer så tror jeg ikke det hadde vært noe problem, forklarer 28-åringen.

Han er skuffet over ujevnheten til laget denne sesongen.

– Det er ordentlig kjedelig å ryke ut tidlig. Det har vært en sesong som har gått alt for mye opp og ned, og vi har vært alt for ujevne. Noen må jo ryke, og i år så spilte Pittsburgh bedre enn oss. Vi klarte ikke å demme opp for dem, så sånn er det bare. Det er veldig trist og tungt, men det er ikke noe å gjøre med ny, avslutter Zucca.

Fredag 19.00 sendes Norge - Frankrike på tv2sumo.no, og lørdag fra 18.50 sendes andre kamp mellom de to lagene på TV 2 Sportskanalen.