Morten Ramm ler høyt når han ser hva Tørnquist veier

Einar Tørnquist veier seg i skjul, men glemmer at Morten Ramm har falkeblikk – hvor mye er det egentlig kompisen veier?

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Morten Ramm og Einar Tørnquist fortsetter turen rundt i landet for å redde lokale bedrifter fra økonomisk undergang i Ramm og Tørnquist redder Norge på TV 2.

Reodor Felgen

I torsdagens program er turen kommet til Geithus i Buskerud der de møter Haktor Walvatne som er stedets lokale Reodor Felgen. Han har reparert og solgt maskiner av ymse slag helt siden 50-tallet.

Mister kundene

Men reperatøren sliter med omsetningen i butikken fordi alle kundene heller drar til de store kjøpesentrene for å kjøpe gressklippere og snøfresere der.

Kan reparere alt

Haktor tilbringer mye tid på søppelfyllingen der han finner reservedeler til ødelagte maskiner og kasserte gjenstander han kan fikse tilbake til ny stand.

REODOR: Haktor Walvatne kan reparere det meste. Foto: TV 2.
REODOR: Haktor Walvatne kan reparere det meste. Foto: TV 2.

En dag på fyllingen

Ramm og Tørnquist bestemmer seg for å tilbringe en dag med Haktor på søppelfyllingen for å få en oversikt over hvordan den driftige reperatøren bruker dagene sine.

Tørnquist veier seg

Mens Haktor går rundt og plukker deler fra ødelagte maskiner, får Tørnquist plutselig øye på en gammeldags badevekt og bestemmer seg for å se om den fortsatt virker, men forteller før han går på vekta at han ikke er interessert i dele vekta med de andre.

Her går Ramm og Tørnquist undercover for å redde familiebedrift

Ramm ser alt

Men Tørnquist har tydeligvis glemt at Ramm har et ekstremt godt syn, og når Morten ser at pilen på vekta runder 100 kilo, er han snar til å kringkaste nyheten for omverden.

– Den gikk rundt! Den gikk rundt! roper han og ler.

Skylder på tunge klær

Pilen peker på 101 kilo, men Tørnquist har en fullstending logisk forklaring på det hele:

– Det er fordi jeg har på meg tunge klær og sko, hevder han og påstår hardnakket at han vanligvis veier 99 kilo.

Se klippet øverst i saken

Etter litt diskusjon om vekta kan ha vist feil, fortsetter Ramm og Tørnquist jobben de er kommet for å gjøre – nemlig å hjelpe Haktor med å øke omsetningen i butikken som selger alt fra gressklippere til snøfresere.

Solveig Kloppen gjør noe på do som sjokkerer Tørnquist

En kløktig plan

Sammen kommer de opp med en kløktig plan. De skal dra ut i nabolaget midt på natten og stjele ødelagte gressklippere. På den måten kan Haktor reparere dem og samtidig vise naboene at de ikke trenger å kaste maskiner som er blitt ødelagte.

Ramm og Tørnquist viser seg å være like dårlige tyver, som forretningsmenn, men et stort hjerte har de, og de gir seg ikke før de har levert som lovet – nemlig å hjelpe Haktor tilbake til svunne glansdager.

Ramm og Tørnquist redder Norge – torsdag 21.45 på TV 2