Hjemmelaget blomkålsuppe er enkel og rask hverdagsmat

Suppe er noe av den enkleste hverdagsmaten du kan lage. Med reker, krutonger eller godt brød til, er det også veldig mettende.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Blomkål og sellerisuppe med reker, brødkrutonger og persille

(Glutenfri, når brødet er glutenfritt eller sløyfes)

Dette trenger du:

  • 2 blomkålhoder
  • 2 skiver sellerirot
  • Ca. 5 dl vann
  • 1 ½ ts salt
  • Ca. 5 dl grønnsakkraft eller kyllingkraft (sjekk evt. at kraften er glutenfri)
  • Salt og pepper
  • 1 ½ - 2 dl matfløte eller rømme/creme fraiche
  • Rensede reker
  • bladpersille
  • brødkrutonger (små brødterninger som lettstekes i litt olje/smør til de er sprø)

Slik gjør du:

BLOMKÅLSUPPE:  Deilig og varmende på kalde vårkvelder.  Foto: TV 2
BLOMKÅLSUPPE:  Deilig og varmende på kalde vårkvelder.  Foto: TV 2

Skyll og del blomkålen i buketter.
Skjær av og finhakk de grove stilkene og grønne bladene.
Del blomkålbukettene fra det ene hodet opp i mindre buketter og kok disse i lettsaltet vann, ca. 1 min.
Ta så opp og avkjøl bukettene raskt i kaldt vann.
Disse små bukettene skal brukes i suppen ved servering.

Tilsett stilkene, bladene, resten av blomkålbukettene og sellerirot i små terninger i kokevannet.
La koke under lokk i 20-30 min. til alt er mørt.

Mos med en stavmikser.
Tilsett fløte, rømme eller crème fraiche.
Kok opp og la trekke til en fyldig suppe.

Smak til med salt og pepper.
Tilsett blomkålbukettene rett før servering.
Server med rensede reker, bladpersille og brødkrutonger.