HER SKJEDDE OVERGREPENE: Her skal de filippinske barna ha blitt tvunget til overgrep. Foto: Politiet
HER SKJEDDE OVERGREPENE: Her skal de filippinske barna ha blitt tvunget til overgrep. Foto: Politiet

SIKTELSE:

– Norsk mann bestilte direktesendte seksuelle overgrep fra Filippinene

Mens mannen satt ved sin datamaskin i Hordaland, skal han selv ha regissert direkteoverførte seksuelle overgrep av barn på den andre siden av jorda.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Med bistand fra Kripos er to voksne pågrepet og seks barn er tatt hånd om på Filippinene. En 65 år gammel mann fra Hordaland er varetektsfengslet i saken, opplyser Kripos på sine nettsider.

Ifølge siktelsen har mannen fått barn på Filippinene til å ha seksuell omgang med andre barn eller å utføre tilsvarende handlinger med seg selv. Overgrepene ble direkteoverført på internett.

Mannen har også produsert videoer av overgrepene og delt disse med norske barn, heter det i siktelsen. I tillegg er mannen siktet for grov menneskehandel.

Kripos har etterforsket denne saken siden september 2015. Lørdag 23. april gjennomførte National Bureau of Investigation (NBI) på Filippinene en stor aksjon mot miljøet som Kripos avdekket gjennom etterforskningen.

Under aksjonen ble to voksne personer pågrepet. Disse er nå siktet for å ha stått bak liveoverføring av overgrepene. Seks barn i alderen 9 til 17 år er tatt hånd om av myndighetene.

Kripos ser med stor bekymring på liveoverføring av overgrep.

– Slik det ser ut nå, har man gjennom denne aksjonen reddet flere barn fra pågående overgrep, sier Kripos-sjef Ketil Haukaas.