Bil-gigant kjøpte Teslas nye SUV – til overpris

Er det noen som begynner å bli nervøse nå..?

Det er ikke billig å sikre seg ett av de aller første eksemplarene av Tesla Model X. Det har også Ford fått erfare...
Det er ikke billig å sikre seg ett av de aller første eksemplarene av Tesla Model X. Det har også Ford fått erfare...

Tesla har nylig startet produksjonen av sin Model X. Så langt har de bygget i underkant av 3.000 eksemplarer, alle er solgt på det amerikanske markedet. En rekke norske kjøpere venter også på denne bilen, Model X skal komme til Norge i sommer.

Men det er ikke bare kundene som er spente på Teslas første SUV. Nå er det blitt kjent av bilgiganten Ford har vært så ivrige etter å skaffe seg en Model X at de har betalt solid overpris for ett av de første eksemplarene av bilen.

Kjøpt av en mynthandler

Listeprisen på bilen er på rundt 150.000 dolllar, eller drøyt 1,2 millioner kroner. Ford betalte over 400.000 kroner mer, for sitt eksemplar av Model X.

Akkurat denne bilen er nummer 64 av i underkant av 100 såkalte ”Founders Series”, i praksis biler som går til styrmedlemmer, viktige kontakter og ”gode venner” av selskapet.

Bilen ble opprinnelig kjøpt av en mynthandler. Han deltok i en kampanje fra Tesla, der alle som klarte å få ti personer eller flere til å kjøpe en Model S, automatisk fikk anledning til å bestille ett av de aller første eksemplarene av Model X.

De norske prisene er klare: Så mye må du betale for Model X

Undervurderte Tesla

Han videresolgte bilen med en gang, og den ble så snappet opp av Ford.

At dette har kommet ut, er Ford neppe veldig happy for. Men de bekrefter kjøpet, og understreker at det ikke er uvanlig at bilprodusenter kjøper biler fra andre merker, for å holde seg oppdatert.

Det spesielle her er at mange av de store bilprodusentene lenge undervurderte Tesla og ikke hadde tro på at de ville klare seg særlig lenge. Men suksessen med Model S har endret mye på dette. Det har også vært veldig mye blest rundt Model X og ikke minst har den fantastiske mottagelsen av Teslas kommende Model 3 vært en real øyeåpner for mange i bilbransjen. Tesla skal her ha rundt 400.000 reservasjoner inne, et tall som langt overgår deres egne forventninger.

Les mer: Rekordsalget kan gi lange ventelister

Komme seg på offensiven

Det er ventet at Ford er ute etter å teste sin Model X under tøffe forhold. Det er heller ikke uvanlig at biler som dette rett og slett blir plukket fra hverandre, slik at man kan se hvordan de er bygget og hva slags materialer som er brukt. Model X er en teknisk avansert bil, med flere innovative løsninger.

Mens Tesla er helt i front på utvikling av elbiler, har Ford så langt vært langt tregere. De har rett og slett havnet litt i bakleksa, og skal nå gire opp kraftig for å forsøke å ta igjen konkurrentene.

De kommende årene skal de investere flere titalls milliarder kroner i elbiler og ladbare hybrider. Planen er å komme med hele 13 elektriske og ladbare biler innen 2020. Og da er det naturligvis ikke dumt å hente lærdom og inspirasjon fra en bil som tegner til å bli en stor suksess for Tesla.

– Noen har sovet i timen: Vi testet ny Ford

Falcon-dørene gjør at vanlig skistativ ikke er mulig på Model X. Derfor har Tesla kommet med denne løsningen. Akkurat dette er neppe noe Ford ønsker å kopiere...
Falcon-dørene gjør at vanlig skistativ ikke er mulig på Model X. Derfor har Tesla kommet med denne løsningen. Akkurat dette er neppe noe Ford ønsker å kopiere...

Topp 10: Dette bør du vite om Teslas nye super-SUV