DREPT: Tamir Rice (12), her avbildet 24. november 2014, ble skutt og drept av politiet etter han viftet med en lekepistol. FOTO: AFP PHOTO / Richardson & Kucharski
DREPT: Tamir Rice (12), her avbildet 24. november 2014, ble skutt og drept av politiet etter han viftet med en lekepistol. FOTO: AFP PHOTO / Richardson & Kucharski Foto: Handout

Tamir (12) ble drept av politiet etter han viftet med lekepistol – nå får familien erstatning

Forliket innebærer at myndighetene ikke tar på seg noe skyld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Myndighetene i byen Cleveland i USA har inngått et forlik med familien til 12 år gamle Tamir Rice, som ble skutt og drept av politiet etter å ha viftet med en lekepistol. Familien får 49 millioner kroner.

Forliket innebærer at Cleveland ikke vedgår at det er begått noen feil, ifølge opplysninger offentliggjort av en domstol i Ohio. I november i fjor ble politibetjenten som skjøt ham frikjent.

SE VIDEO: Tamir (12) ble skutt av politiet etter 1,5 sekunder

Avtalen, som må bli godkjent av en domstol for å tre i kraft, verner byen fra et potensielt borgerrettighetssøksmål som ville ha ført til nye granskninger av byens politistyrke.

LES OGSÅ OM TAMIR-DRAPET: Ser du at dette er en lekepistol?

Tamir E. Rice ble skutt i november i 2014 da han viftet med det som siden viste seg å være et luftvåpen som skyter plastkuler.

Politiet ba tolvåringen legge fra seg våpenet og rekke hendene i været. Den ene politimannen avfyrte to skudd da gutten trakk luftpistolen ut av beltet.

Advokatene til Rice-familien sier at ingen sum med penger kan gjøre opp for tap et de har lidd. (NTB/TV 2)