GULLFEBER: Mats Rosseli Olsen og Frölunda ble hyllet av en kokende folkemengde i Gøteborg. Foto: Privat. 
GULLFEBER: Mats Rosseli Olsen og Frölunda ble hyllet av en kokende folkemengde i Gøteborg. Foto: Privat. 

Nordmann hyllet av tusenvis i Gøteborg

Mats Rosseli Olsen (24) og Frölunda feiret SM-gullet foran tusenvis på torget i Gøteborg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oslo (TV 2): Over 30.000 hadde møtt opp på torget for å hylle sine gull-helter i Frölunda.

Gøteborg har ventet på gull i det svenske hockeysluttspillet siden 2005, og mandag kveld kom norske Mats Rosseli Olsen kom hjem til den svenske storbyen med gullhjelmer og kongepokal.

– Det er vanskelig å sette ord på det. Jeg har drømt om gull i alle de fem årene jeg har vært her, og det var helt sjukt å få oppleve det. Det er så stort at du egentlig ikke helt tørr å håpe, forteller 24-åringen til TV 2 etter at han og resten av laget ble tatt i mot av en kokende folkemengde i Gøteborg-sentrum.

24-åringen var helt i ekstase da TV 2 snakket med han, og det var ikke vanskelig å forstå at dette var en av hans aller største opplevelser.

Gullet ble feiret på bortebane i går kveld, men først mandag kveld startet den største feiringen i hjembyen.

– Vi kjørte buss gjennom byen først, og vi så ikke alle menneskene før vi kom opp til scenen. Stemningen var bedre enn man kunne håpet på. Nå blir det bankett i kveld, også får vi se hva som skjer, sier han og ler.

Frölunda kom på andreplass i grunnserien denne sesongen, men var nærmest overlegne i finaleserien mot Skellefteå. Gøteborg-laget vant 4-1 i kamper, og gullet var sikret med en 5-3-seier på bortebane søndag.

– Vi hadde et bra lag, og jeg syns vi vokste gjennom sluttspillet. De fleste skjønte nok etterhvert at det her var vi gode nok til å ta, men man føler seg veldig heldig i dag, understreker den nybakte gullvinneren.

24-åringen noterte seg for fire mål, og fire målgivende pasninger på 16 sluttspillkamper.

Etter at feiringen har lagt seg vil Oslo-gutten slutte seg til landslagstroppen, som spiller treningskamper mot Frankrike på Lørenskog fredag og lørdag.

Fredag sendes kampen på tv2sumo klokken 19.00, og lørdagskampen sendes på TV 2 Sportskanalen fra klokken 18.50 og tv2sumo.no.

Det er fortsatt usikkert om Rosseli Olsen spiller disse kampene, eller om han hviler frem til VM i Moskva starter neste uke.

– Jeg skal snakke med Roy i morgen. Regner vel med å spille de to treningskampene, men vi får se. Det har vært mange kamper, så jeg behøver kanskje litt hvile, understreker han.

INSTAGRAM: Dette bildet la Mats Rosseli Olsen ut på sin Instagram-profil tidligere i kveld. 
INSTAGRAM: Dette bildet la Mats Rosseli Olsen ut på sin Instagram-profil tidligere i kveld.