– Jonas betydde mye for ham. Han var en opptur i hverdagen

Anita og Roar Barmen-Fløisand har opprettet et fond i sønnens navn: – Vi håper at noen foreldre i fremtiden, takket være fremskritt innen forskning, slipper å gå gjennom det samme.

10. april døde fem år gamle Jonathan etter lengre tids kamp mot kreften.

I et følelsesladd Facebook-innlegg sendte Jonas Grønner mandag en siste hilsen til den lille gutten, som han ble kjent med i 2015.

– Det var en ære å bli kjent med deg, Jonathan. Du lærte meg mye om livet, og jeg vil aldri glemme våre møter. Jeg vil alltid, alltid huske deg. Hvil i fred, min helt, skrev Grønner i innlegget.

Les hele innlegget her.

Takker Grønner for vennskapet

Mandag møttes Grønner og Jonathans foreldre i Bergen sentrum, for første gang etter Jonathans bortgang. Anita og Roar Barmen-Fløisand benyttet anledningen til å takke Brann og Grønner for måten de tar vare på byens barn.

GODE VENNER: Jonathan (5) og Jonas (22) før kampen mot Hødd forrige sesong.
GODE VENNER: Jonathan (5) og Jonas (22) før kampen mot Hødd forrige sesong.

– Brann-spillerne kommer opp på Barneklinikken. De tar seg tid til barna og snakker med dem. Det er stort og betyr masse for dem, og det er vi veldig takknemlige for, sier mor Anita.

– Jonathan hadde en hverdag som betydde at han måtte være mye for seg selv. Han gikk ikke i barnehage og hadde lavt immunforsvar, men han fikk komme på Stadion og møte Jonas og de andre Brann-heltene. Det betydde mye for ham. Det var en opptur i en hverdag som han prøvde å gjøre så god som han kunne, men som likevel var begrenset, sier faren Roar.

Det var et spesielt øyeblikk for foreldrene da Grønner fikk sjansen fra start mot Viking og leverte en bunnsolid kamp.

– Vi tror med vår tro at Jonathan er hjemme hos Jesus, og der tror vi at han har det bra. Om han kan se eller høre noe, det vet vi ikke, men jeg satt og tenkte da Jonas spilte mot Viking og vi opplevde ham som banens beste, at det ville han vært fornøyd med. Da ville han tenkt at dette her var akkurat sånn det skulle være, fortsetter pappa Roar.

En lærdom for livet

Vennskapet mellom Jonathan (5) og Jonas (22) var ikke bare viktig for den lille gutten. Det betydde også mye for Brann-spilleren.

– Jeg er takknemlig for at jeg fikk møte en fantastisk gutt. Jeg fikk forhåpentligvis være med på å gjøre hans hverdag litt lettere, og samtidig lærte han meg veldig mye om livet. Jeg hadde det jeg betraktet som en tøff hverdag i fjor, med mye benkesliting og slikt, og så kommer han inn der og viser at livet er ikke alltid så tøft som du skal ha det til. I hvert fall ikke fotballivet, sier Brann-midtstopperen.

Anita og Roar Barmen-Fløisand har opprettet Jonathans Minnefond for barnekreftforskning. Ønsket er å hedre hans minne ved å bidra på dette området. Da Jonas Grønner tok kontakt og lurte på om han kunne skrive noen ord om Jonathan og deres fond, trengte de ikke lang tid på å takke ja.

– Vi fikk fantastisk hjelp av Barneklinikken i Bergen. Vi fikk hjelp langt utover det man kanskje forventer. Det er fantastiske mennesker der, men det er begrenset hva de kan gjøre. Dersom vi skal komme videre, så trengs det mer forskning. Vi håper at noen foreldre i fremtiden kan slippe å oppleve det vi har opplevd, fordi man da har kommet lengre i forskningen. Kostnaden i å stille opp på denne måten er mye mindre enn verdien i at samfunnet kan ta et steg videre i kampen mot kreft blant barn.

Les mer om Jonathans Minnefond her.