BEST?: Louis van Gaal mener Manchester United var det beste laget i England før en skade-epidemi gjorde utslag. FOTO: Scanpix
BEST?: Louis van Gaal mener Manchester United var det beste laget i England før en skade-epidemi gjorde utslag. FOTO: Scanpix Foto: Kirsty Wigglesworth

Van Gaal: – Vi var best i serien helt til skadene kom

Manchester United-manageren mener laget hans ville kjempet om seriegull med færre skader denne sesongen.

Lørdag kvalifiserte United seg til finale i FA-cupen etter seier over Everton, og i finalen venter Crystal Palace som motstander.

Etter kampen hevdet Louis van Gaal at rødtrøyene ville kjempet om gullet også i Premier League dersom det ikke hadde vært for skader.

– Klarte ikke løse det

– Når vi hadde alle mann skadefrie så ledet vi serien og var Englands beste lag, sier nederlenderen, og fortsetter:

– Men så fikk vi 14 skader og rammet dobbelt i back-posisjonene. Det klarte jeg ikke å løse.

21. november ledet Manchester United serien i noen timer etter seieren over Watford, men mistet posisjonen da Leicester vant senere på dagen. Nå ligger laget på femteplass, fem poeng bak Arsenal på Champions League-posisjon med én kamp til gode på London-klubben. Neste helg møter United serieleder Leicester på Old Trafford.

– Har vist moral

64-åringen mener fansen bør være fornøyd med sesongen, tatt alle forhold i betraktning.

– Tross alle skader står vi likevel her og kjemper for fjerdeplass i serien, samtidig som vi er i finalen av FA-cupen, sier han.

«Jerntulipanen», som han kalles, skryter av lagmoralen som han mener er helt unik blant spillerne hans.

– Vi har spilt i tre turneringer- og jeg tror vi er det Premier League-laget som har spilt flest kamper denne sesongen. Det har vi klart med en liten spillergruppe og hele 14 skader. Spillerne har vist storslått moral mange ganger ved at vi har tapt også slått tilbake allerede neste kamp. Etter Liverpool-tapet tok vi West Ham neste kamp. Etter at vi tapte 0-3 mot Arsenal, banket vi Everton 3-0 like etterpå.

– Vi har vist stor moral og jeg vet hva det betyr for å få suksess. Mot Everton viste vi det igjen, skryter van Gaal.

Vil handle i sommer

Han påpeker at troppen ikke er perfekt slik den er i dag, og at klubben fremdeles er på utkikk etter nye spillerinvesteringer i sommer.

– Vi trenger kjappe og kreative spillere. Det har jeg sagt tidligere i overgangsvinduer og står fremdeles på det. For meg har det vært kinkig fordi jeg må håndtere spillere med kvaliteter som ikke alltid er slik jeg ønsker.

Louis van Gaal har igjen ett år av sin kontrakt med de røde djevlene, men ryktes å være ferdig i klubben allerede etter årets sesong med José Mourinho lurende i kulissene. Det spekuleres i at ikke engang seier i FA-cupen kan redde skinnet til den kontroversielle manageren.