SVARER PÅ KRITIKKEN: Ingen i Nord-Korea er arbeidsledige og det finnes verken prostituerte, rusavhengige eller uteliggere, ifølge Nord-Korea. Her er landets leder Kim Jong-un fotografert. Foto: AFP / KCNA
SVARER PÅ KRITIKKEN: Ingen i Nord-Korea er arbeidsledige og det finnes verken prostituerte, rusavhengige eller uteliggere, ifølge Nord-Korea. Her er landets leder Kim Jong-un fotografert. Foto: AFP / KCNA Foto: Kcna

Nord-Korea: – Et av verdens beste land å bo i

Nord-Korea er et av verdens beste land å bo i og verdenssamfunnet har misforstått innbyggernes levestandard, ifølge den nordkoreanske utenriksministeren Ri Su-yong.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– I vårt land er det ikke en eneste person som er arbeidsledig eller ikke har muligheter til å få en jobb. Alle skal gjennomføre 12 års skolegang, og har tilgang til gratis utdannelse og gratis helsetilbud. I tillegg til det finnes det ingen prostituerte, rusavhengige eller uteliggere. Så hvordan det har seg at vi har blitt stemplet som verstinglandet for menneskerettigheter vet ikke jeg, sier Ri via en tolk.

Som første vestlige medieorganisasjon, fikk nyhetsbyrået AP lov til å intervjue utenriksministeren lørdag. På spørsmål om den kommende partikongressen, fortalte Ri om strategien som skal gjøre Nord-Korea til et enda bedre land.

– For det første skal vi øke presset på økonomisk vekst som skal gjøre nasjonen vår enda mektigere. For det andre skal vi forbedre folkets levestandard, og for det tredje skal vi styrke forsvaret.

Kongressen, som finner sted i mai, er den første under landets leder Kim Jung-uns regjeringstid. (©NTB)