Helland servitør i storseier: – Han har Tippeligaens beste venstrefot

Pål André Helland med to målgivende pasninger da Rosenborg slo Viking 4-0 på Lerkendal.

Rosenborg – Viking 4-0 (1-0):

Pål André Helland var involvert i de to første scoringene da serieleder Rosenborg søndag slo Viking 4-0.

Først serverte Helland Hólmar Örn Eyjólfsson, og etter pause spilte han fri Mike Jensen som kunne økte ledelsen til 2-0.

– Jeg er frisk og rask om dagen, så jeg sier meg veldig fornøyd med egen innsats i kampen mot Viking. Jeg setter like mye pris på målgivende pasning som å score selv. Det er viktig å slå pasninger, og ikke være egoistisk, sa Helland til TV 2 Sporten.

TV 2-ekspert Jesper Mathisen mener Helland har den beste pasningsfoten i Tippeligaen.

– Pål André Helland har Tippeligaens beste venstrefot. Helland har ikke vært fantastisk i banespillet, men på hvert corner og frispark viser han hvilken dødballfot og venstrefot han har. Han prikker pasningene der han vil ha dem, mente Mathisen.

– Vi er et maskineri for tiden!
Gudmundur Thórarinsson satte inn Rosenborgs tredje scoring kvarteret før slutt, før Christian Gytkjær ordnet 4-0-seier ni minutter før full tid.

Jonas Svensson fikk notert assist før både 3-0 og 4-0-scoringen til RBK.

– Vi er et maskineri for tiden og det går på skinner. Det er mange lag som har flere spillere i troppen, men vi har kvalitetsspillere over hele linjen. Det er en fornøyelse å spille for RBK om dagen, sa Gytkjær til TV 2 Sporten etter kampslutt.

– Vi har bra bredde og mange gode spillere. Mot Viking var det solid over hele linjen. Spillerne kjenner rollene sine og det svekket oss ikke i det hele tatt med noen bytter på laget. Det gleder at vi scoret fire mål, og vi jobber like hardt på 4-0 som på 0-0. Da blir vi vanskelige å spille mot, samtykket RBK-trener Kåre Ingebrigtsen.

Kjell Jonevret la ikke skjul på at Viking tapte mot et bedre lag.

– Det ble gutter mot menn en stund der. Vi var på vei inn i kampen, så fomlet vi bort ballen og Rosenborg scoret igjen. Kanskje vi er litt trøtte i hodet for tiden, men det er en stor forskjell på Rosenborg og Viking, mente Viking-trener Kjell Jonevret til TV 2 Sporten etter kampen.

Helland med målgivende nummer to
Rosenborg doblet ledelsen på vakkert vis i det 58. minutt. Igjen var Pål André Helland servitør.

Denne gang fant han Mike Jensen, og fra skrått hold dunket dansken ballen i nettaket.

– Iven Austbø rakk ikke å ta opp hendene en gang! Han skjøt nesten hull i nettet. Det var så hardt skudd og så godt spill av Rosenborg i forkant der. De leder fullt fortjent 2-0, sa TV 2-ekspert Jesper Mathisen etter scoringen.

Noen minutter senere fant assistkongen Helland angrepskollega Christian Gytkjær med en perfekt pasning i feltet.

Vikings Anthony J. Soares fikk imidlertid en tå på ballen og avverget ny RBK-scoring i siste sekund.

Kvarteret før slutt ordnet Gudmundur Thórarinsson 3-0-ledelse til Rosenborg. Islendingen, som spilte sin første kamp fra start for Rosenborg, scoret sikkert da han ble spilt fri inne i feltet.

Ti minutter før slutt tabbet Karol Mets seg fullstendig ut. Jonas Svensson snappet ballen, og fant Christian Gytkjær som enkelt kunne sette ballen i mål og øke ledelsen til 4-0.

Viking bommet på kjempesjanse
Rosenborg skapte mest, men det var Suleiman Abdullahi og Viking som skapte omgangens første store sjanse.

Etter 26 minutter utnyttet han en glipp i RBK-forsvaret og kom alene med keeper. Alene med Andre Hansen skjøt imidlertid angriperen utenfor.

– På slik sjanser må et bortelag score på her på Lerkendal om de skal ha mulighet til å vinne. Det må føles ekstra bittert for de mørkeblå å bomme på den, sa TV 2-ekspert Jesper Mathisen etter Suleiman Abdullahi grove bom alene med keeper.

Helland viste frem venstrefoten
Like etter Vikings megasjanse scoret Rosenborg. Pål Andre Helland slo et frispark perfekt inn i feltet. Der dukket Hólmar Örn Eyjólfsson opp og sendte Rosenborg i ledelsen etter halvtimens spill.

Målscoreren kunne ikke svare på om han scoret med hælen eller leggen.

– Jeg er veldig fornøyd, for jeg traff den vel med hælen og det var herlig å ta ledelsen. Men i mitt hode var scoringen ikke så fin. Jeg får se den igjen på TV før jeg bedømmer den, gliste Eyjólfsson

Eksperten roste imidlertid Vikings innsats de første 45 minuttene.

– Rosenborg styrte spillet totalt, men Viking lå smart og lavt i forsvar. Spesielt på høyresiden med Pål Andre Helland skapte Rosenborg flere gode muligheter, mente TV 2-ekspert Jesper Mathisen.

– Med en gang Viking mistet ballen, gikk de ned i 4-5-1-formasjon og forsvarte seg godt, poengterte han.

Slik startet lagene:

Rosenborg: Ándre Hansen - Jonas Svensson, Tore Reginiussen, Hólmar Örn Eyjólfsson, Alex Gersbach - Mike Jensen, Anders Konradsen, Gudmundur Thórarinsson - Pål Ándre Helland, Christian Gytkjær, Yann-Erik de Lanlay

Benken: Pavel Londak, Johan Lædre Bjørdal, Elba Rashani, Magnus Stamnetrø, Jørgen Skjelvik, Fredrik Midtsjø, Matthias Viljalmsson

Viking: Iven Austbø - Andre Danielsen, Anthony J. Soares, Karol Mets, Kristoffer Haugen - Michael Haukås, Bjørn Daniel Sverrisson, Joachim Jørgensen, Claes Kronberg - Suleiman Abdullahi, Julian Ryerson

Benken: Patrick Pedersen, Aniekpeno Udo, Tor Ándre Skimmerland Aasheim, Usman Sale, Pål Vestlye Heigre, Mathias Bringaker, Samuel Adegbenro

Dommer: Ola Hobber Nilsen

Lik TV 2 Sporten på Facebook