– Ingen tvil om at ballen treffer Mertesacker i hånden

Sunderland ropte på straffe, men dommer Mike Dean vinket spillet videre.

Sunderland-Arsenal 0-0

Arsenal spilte uavgjort 0-0 mot Sunderland på Stadium of Light søndag ettermiddag. Arsenal ligger på 4. plass fem poeng foran Manchester United, men har spilt en kamp mer enn rødtrøyene fra Manchester.

– Arsenal har ikke kontroll på 4. plassen, selv om de ligger foran nå. Jeg tipper at det er noen i United-leiren som er fornøyde med at Arsenal avga poeng, sier TV 2s Premier League-ekspert Petter Myhre.

Sunderland ligger utsatt til på 17. plass med fire kamper igjen av sesongen. De passerte Norwich på tabellen, og ligger nå på riktig side av nedrykksstreken.

Omdiskuterte straffesituasjoner
Arsenal åpnet friskt, men det var Sunderland som var nærmest scoring før pause. Hjemmelagets Patrick van Aanholt dundret et frispark i kryss-stangen etter 21 minutter.

Sunderland ropte på straffe etter 36 minutter da Arsenals Per Mertesacker blokkerte en Jermain Defoe-avslutning med hånden, men dommer Mike Dean vinket spillet videre til store protester fra hjemmelaget.

– Det er straffe hvis vi ser bort fra avstanden, sier TV 2s Premier League-ekspert Erik Thorstvedt.

– Han vurderer nok at avstanden er for kort. At den treffer hånda er det ingen tvil om, legger Petter Myhre til.

Like etterpå var det Arsenal som ropte på straffe da ballen traff DeAndre Yedlin i hånden. Nok en gang lot Dean spillet flyte videre.

Sunderland var raske ut av startblokkene etter hvilen. Først testet Defoe Petr Cech fra skrått hold, før Wahbi Khazri sendte av gårde en presis markkryper. Arsenal-målvakten fikk en hånd på begge avslutningene. Sunderland-trykket fortsatte, men ballen ville ikke i mål. Spesielt Defoe var livlig og skapte trøbbel for Arsenals forsvarere.

Da heller ikke Alexis Sánchez klarte å få ballen forbi Vito Mannone fire minutter før slutt ebbet det ut med 0-0, noe ingen av lagene kan si seg spesielt godt fornøyd med.