INGEN PÅGREPET: I alt åtte personer fra familien Rhoden ble fredag skutt i hodet og drept i Pike County i Ohio. Foto: AP
INGEN PÅGREPET: I alt åtte personer fra familien Rhoden ble fredag skutt i hodet og drept i Pike County i Ohio. Foto: AP Foto: Lisa Marie Miller

Fortsatt på frifot etter å ha drept åtte familiemedlemmer i Ohio

Politiet står fortsatt uten mistenkte etter at åtte personer fra samme familie ble skutt og drept i den amerikanske delstaten Ohio.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I alt åtte personer fra familien Rhoden ble fredag skutt i hodet og drept i det politiet omtaler som «henrettelseslignende drap».

Sju av de drepte var voksne, mens den åttende var en 16 år gammel gutt. Blant ofrene var en mor som ble skutt i sengen sin ved siden sin fire dager gammel baby som i likhet med to andre småbarn, overlevde hendelsen.

Politibeskyttelse

Innledende etterforskning tyder på at alle ofrene ble drept mens de lå i sengene sine, men politiet vet ennå ikke motivet, melder The Guardian.

Over 100 slektninger og venner av familien møtte fredag opp i en kirke for å møte politiet, som har tilbudt familiene politibeskyttelse. De ber lokalsamfunnet om være forsiktige ettersom drapsmannen, eller drapsmennene, fortsatt er på frifot.

– Dette er et spørsmål om allmenn sikkerhet, og spesielt for medlemmene av familien Rhoden, sier statsadvokat Mike DeWine.

Utlover dusør

Flere enn 30 personer har så langt blitt avhørt av politiet, ifølge myndighetene. Politiet sier de har fått et overveldende antall tips i saken.

En forretningsmann fra Cincinnati-området har utlovet en dusør på 25.000 dollar for informasjon som fører til oppklaring av saken, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Selv takker familien for støtten de har fått og oppfordrer folk som har informasjon om saken, til å melde i fra til myndighetene.

– Familien Rhoden ønsker å takke for all støtten familien har fått. De ber om der fortsetter å be for dem, sier bistandsadvokat Kimberly Newman.

– Det er blod overalt

Statsadvokaten i Ohio frigjorde lørdag ettermiddag opptak av nødsamtalene om hendelsen.

Den første kom fredag morgen fra en kvinne som hadde kjørt til et av husene. «Det er blod overalt i huset», sa hun på telefon med nødetatene.

I den andre samtalen er det en mann som sier han har funnet fetteren sin død.

– Det er om alt det som er på nyhetene. Jeg fant nettopp fetteren min med skuddskade, sa han.

Ofrene ble funnet på fire forskjellige steder med noen kilometers avstand, flere av dem i mobile brakkehus.