UKJENT DØDSÅRSAK: Amerikanske myndigheter har ikke gått ut med noen dødsårsak og har sagt at det kan ta dager eller uker før dette blir klart. Foto: Reuters
UKJENT DØDSÅRSAK: Amerikanske myndigheter har ikke gått ut med noen dødsårsak og har sagt at det kan ta dager eller uker før dette blir klart. Foto: Reuters Foto: Chris Pizzello

Prince er blitt kremert

Superstjerna Prince er blitt kremert. En liten gruppe familie, venner og musikere feiret livet hans i en privat seremoni, opplyser en talsperson.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I en pressemelding opplyser talskvinne Yvette Noel-Schure at seremonien fant sted lørdag, og at den endelige lagringsplassen for asken etter Prince vil være privat.

Hun skriver også at dødsårsaken fortsatt er ukjent, og at det vil ta minst fire uker før resultatene av undersøkelsene blir offentliggjort.

Fansen sørger

Pressemeldingen sier ingenting om hvor seremonien fant sted, men venner av Prince, som trommis Sheila E. og bassist Larry Graham, ble sett på vei inn i hjemmet til Prince i Paisley Park utenfor Minneapolis.

Artistens søster Tyke Nelson og svigerbror Maurice Phillips ble også sett på eiendommen, i tillegg til cateringbiler.

Hundrevis av fans hadde samlet seg utenfor bygningen, som både fungerte som bolig og studio for Prince. Gjerdet rundt eiendommen er de siste dagene blitt dekket av lilla ballonger, blomster og skilt hengt opp av sørgende fans.

Uklar dødsårsak

Prince ble funnet død i sitt hjem torsdag morgen. Det ble fredag gjort en obduksjon, men myndighetene har ikke gått ut med noen dødsårsak og har sagt at det kan ta dager eller uker før dette blir klart.

Artisten skal ha blitt syk fredag 15. april. Han skal da ha fått et illebefinnende på sitt privatfly, og flyet måtte da nødlande i Illinois på grunn av dette.

Da ble han lagt inn på sykehus, men han ble skrevet ut etter få timer.

Natt til fredag ble en transkribert versjon av nødsamtalen fra Prince sitt hus til 911-sentralen offentliggjort av politiet i Carver County.

(©NTB / TV 2)