Ny Brann-seier etter hard batalje mot Sogndal

– Det var en drittkamp, men det er godt å vinne drittkamper også!

Brann 2-0 Sogndal

Branns gode sesongstart fortsatte lørdag da Sogndal ble sendt hjem med 0-2-tap.

Bismar Acosta og Fredrik Haugen scoret målene for bergenserne, som nå står med 14 poeng på sju kamper.

– Starten er fantastisk, men vi kommer fortsett til å se bakover på tabellen i lang, lang tid. Det kan jeg love!, sier Brann-trener Lars Arne Nilsen etter seieren.

Etter sju poeng på de fire første kampene står derimot Sogndal nå med tre strake Tippeliga-tap.

– To dårlige lag, der Brann kanskje var det minst dårlige laget. Dette var skuffende, sier Eirik Bakke.

Skaff deg tilgang til alt fra norsk fotball her!

Batalje på Brann stadion

Klok av skade etter 0-4 i OBOS-ligaen forrige sesong, hadde Brann denne gangen skalket lukene med fysisk sterke spillere i alle ledd.

Fredrik Haugen startet kampen på benken, mens Braaten, Heltne Nilsen og Barmen tok duellene på midtbanen. I angrepet kom arbeidshesten Mads Hvilsom inn for en skadet Deyver Vega.

Som ventet skulle også Sogndal gi Brann en beinhard kamp om poengene. Etter en tett førsteomgang gikk bergenserne til pause med 1-0-ledelse, takket være en heading av Bismar Acosta.

– Han er massiv og et beist av en mann. Alle i en omkrets på ti meter går i bakken, humret skadde Remi Johansen i pausen, etter at TV 2s Jon Hartvig Børrestad hadde gitt målscoreren kallenavnet «Tanksen fra Costa Rica».

Mer Brann etter pause

Til tross for Brann-ledelse var det Sogndal som hadde hatt mest ball i første omgang. I pausen kom Fredrik Haugen inn for Kasper Skaanes, mens Sogndal-trener Eirik Bakke varslet at gjestene skulle angripe Brann enda hardere etter hvilen.

Andre omgang åpnet også med et tydelig initiativ i gjestenes favør, men på kontring ble det i stedet 2-0 til hjemmelaget. Etter flott forarbeid av Nouri og Braaten, kunne Haugen sette inn sitt andre mål på to kamper.

– Er du blitt en superinnbytter?

– Nei, det må du ikke kalle meg, svarte Haugen, som var tydelig misfornøyd med benken før kampen.

– Alle spillere har selvfølgelig lyst til å starte kamper, men når kampen starter legger man det til side. Da har man bare lyst til å bidra hvis man kommer inn.

Målet fikk noe av luften til å gå ut av Sogndal-ballongen, som imidlertid fortsatt var det førende laget på Brann stadion. Samtidig klarte gjestene bare unntaksvis å gi Brann-forsvaret store utfordringer.

– Drittkamp

Med 2-0-seier fortsetter Brann å bite fra seg i Tippeligaen, halvannet år etter at de rykket ned til OBOS-ligaen. Finspillet uteblir fortsatt, men det spørs om bergenserne bryr seg stort om akkurat dét etter ydmykelsesårene 2014 og 2015.

– Kampen var ikke vakker, men Brann er så lojale i spillet sitt at jeg bare blir fascinert av dette laget, oppsummerte TV 2-ekspert Ole Martin Årst.

– Det er ikke tilfeldig at dette Brann-laget tar seier etter seier. Jeg må rett og slett bare si at jeg er vanvittig imponert over det kollektivet Lars Arne Nilsen har skapt. Dette er en fysisk lagmaskin, og så har de enkeltspillere som kan gjøre noe ekstra offensivt, la Jesper Mathisen til.

Også Lars Arne Nilsen mente det var en dårlig kamp, men lot ikke det gå utover gleden.

– Du ser på enkelte av spillerne at de har mange kamper i beina på få dager. Det var kort og godt en drittkamp, men det er deilig å vinne de også. Vi vil gjerne spille litt mer enn det vi gjorde i dag, men vi hadde verken kraft eller godfølelsen med ballen, sa Nilsen, og la til:

– Endelig fikk vi revansjert 0-4. Endelig!

Stor Sogndal-skuffelse

Også Haugen mener finspill får komme i andre rekke - inntil videre.

– Vi har fått på plass et maskineri som er vanskelig å score mål på. Det var en solid kamp, men ikke veldig pent å se på. I vår situasjon er det uansett poengene som er viktigst nå.

Kristian Fardal Opseth scoret tre av målene da Sogndal slo Brann 4-0 forrige sesong, men lørdag måtte han reise hjem med et helt annet resultat.

– Det er vanskelig å si hva som gikk galt denne gangen, men jeg synes vi mangler litt av det trykket vi hadde mot dem i fjor. Brann er bedre organisert enn før, men jeg synes vi er et bedre lag enn dem. Det er voldsomt skuffende, sier han etter kampen.