KRIPOS: Lokalt politi og Kripos jobber lørdag med tekniske undersøkelser av boligen der en kvinne ble funnet død natt til fredag. FOTO: Morten Hofstad/Helgelands Blad
KRIPOS: Lokalt politi og Kripos jobber lørdag med tekniske undersøkelser av boligen der en kvinne ble funnet død natt til fredag. FOTO: Morten Hofstad/Helgelands Blad

mistenkelig dødsfall i sandnessjøen:

– Ser ikke ut til å ha vært nær relasjon mellom avdøde og den pågrepne

Politiet i Helgeland får bistand fra Kripos i etterforskningen etter at en kvinne i trettiårene ble funnet død i Sandnessjøen natt til fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kripos bistår i etterforskningen etter at en kvinne i trettiårene ble funnet død i Sandnessjøen natt til fredag.

– Kripos kom hit fredag kveld og har startet med tekniske undersøkelser, sier politiadvokat Marianne Mora Eskildsen i Nordland politidistrikt.

Politiet fikk melding om dødsfallet klokken 4.20 natt til fredag. Ut fra omstendighetene i bolighuset der kvinnen ble funnet, valgte politiet å etterforske saken som et mistenkelig dødsfall.

– Jobber med flere teorier

Obduksjonen av kvinnen startet lørdag, men lørdag kveld kan politiet foreløpig ikke si noe mer om resultatet av denne.

– Resultatet av obduksjonen vil ha noe å si for videre etterforskning, sier Eskildsen.

Hun sier at politiet for øyeblikket jobber med flere ulike teorier i tilknytning til dødsfallet, men vil foreløpig ikke si hva disse omhandler.

Uforstående til pågripelse

En mann er pågrepet, men er ikke formelt siktet i saken. Mannen er pågrepet for kroppskrenkelse.

Arne Johansen er oppnevnt advokat for den pågrepne.

– Min klient stiller seg totalt uforstående til den pågripelsen og håper at politiet arbeider raskt slik at man kan få klarhet i hva som har skjedd. Han er helt klar på at han ikke har noen tilknytning til denne saken, sier Johansen til TV 2.

Han har ikke opplysninger om hvor lenge mannen blir værende i arrest.

– Det er forhold politiet må svare på, sier han.

Bodde ikke i huset

Politiadvokat Eskildsen vil ikke si hva slags relasjon det var mellom den avdøde og den pågrepne, men sier til NTB at det ikke ser ut til å ha vært en nær relasjon.

Verken den avdøde kvinnen eller den pågrepne mannen bodde i huset der kvinnen ble funnet. Husets beboere er vitner i saken.

(TV 2/NTB)