KOSETUR: Ekteparet Tom Erik Eie og Sidsel Eie fra Årnes har unnet seg en liten miniferie i Oslo. De skulle egentlig bo på Royal Christiania hotell, men ville ikke sjekke inn før de visste hva streiken har å si. FOTO: ANJA LOHNE HOLM
KOSETUR: Ekteparet Tom Erik Eie og Sidsel Eie fra Årnes har unnet seg en liten miniferie i Oslo. De skulle egentlig bo på Royal Christiania hotell, men ville ikke sjekke inn før de visste hva streiken har å si. FOTO: ANJA LOHNE HOLM

Streikerammede frykter å bli kastet ut klokken 08.00 – dropper å sjekke inn

Hotellgjester i Oslo synes det er litt for tidlig å sjekke ut klokka åtte en søndags morgen, noe som de kan risikere når hotellpersonalet tas ut i streik.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Så det blir ikke noen sen utsjekk altså!

Det konstaterer Tom Erik Eie fra Årnes, som er på en liten Oslo-tur sammen med kona Sidsel.

De har reservert rom på Royal Christiania hotell fra lørdag til søndag, som er blant hotellene som tas ut i streik fra og med søndag.

Stå opp tidlig

Lørdag formiddag ble det klart at det var brudd i forhandlingene mellom Fellesforbundet og NHO Reiseliv. Tolv timer etter at fristen gikk ut var streiken et faktum.

– Enkelt sagt, så er avstanden alt for stor mellom partene, sier Jostein Hansen, som er forhandlingsleder for NHO, til TV 2.

– Hva skjer med de som har tatt inn på hotell i kveld og kanskje har arrangementer de skal på i helgen?

– De som har planer i kveld i får gjennomført dem, men de får gjøre det på en sånn måte at de er tidlig nok oppe til å komme seg ut klokken åtte i morgen tidlig, sier Clas Delp, forhandlingsleder i Fellesforbundet.

BLIR DU RAMMET? Se fullstendig liste her (ekstern lenke).

Må på hotelljakt

– Vi har vært klar over at det kunne skje, men har foreløpig ikke fått noen beskjeder fra hotellet. Derfor har vi ikke sjekket inn ennå. Får vi beskjed om å være ute klokka åtte, må vi nok finne oss et annet hotell, sier ekteparet Eie til TV 2, som nyter vårsola i Oslo på uteserveringen til hotellet.

– Mens vi venter på beskjed, sitter vi bare her i sola og koser oss.

BOR PÅ STREIKERAMMET HOTELL: Eirik Furseth, Marit Kalvøy Betten og Pål Møst fra Kristiansund og Averøy er i Oslo for å motta prisen «Årets butikk» i Vinmonopolet. 
BOR PÅ STREIKERAMMET HOTELL: Eirik Furseth, Marit Kalvøy Betten og Pål Møst fra Kristiansund og Averøy er i Oslo for å motta prisen «Årets butikk» i Vinmonopolet. 

– Hva er planene for Oslo-turen?

– Nei, vi har faktisk ingen planer, vi skal bare ut og nyte sola i Oslo.

– Men det er sol på Årnes også?

– Joda, men det skjer jo litt mer her da, sier Sidsel Eie med et smil.

På prisutdeling

På et av bordene ved siden av sitter Pål Møst, Marit Kalvøy Betten og Eirik Furseth fra Averøy og Kristiansund.

– Klokka åtte? De kan vel ikke kaste oss ut akkurat?

De tre er på firmatur med Vinmonopolet, og har reist fra Nordmøre til Oslo for å gå på prisutdeling. Alle tre bor på hotell Royal Christiania.

– Vinmonopolet på Bruhagen på Averøy på Nordmøre ble kåret til årets butikk, og vi får prisen i kveld, forklarer Pål Møst.

Å bli kastet ut av hotellet klokka åtte er ikke så veldig fristende.

– Men hvis de streiker må vi kanskje være her hele uka, hvis ikke de får sjekket oss ut, ler Møst, som foreløpig tar hele streiken med ro.

– Det har ikke så veldig mye å si for oss. Vi må avgårde ganske tidlig uansett, sier kollega Eirik Furseth til TV 2.

– Bare jeg får sove i natt så er jeg fornøyd, sier Marit Kalvøy Betten.

Venter på informasjon

De har akkurat vært inne i resepsjonen og forhørt seg om hva som skjer, men der fikk de beskjed om at heller ikke personalet hadde hørt hva som skjer i morgen.

– Frem til vi får mer informasjon fra hotellet tar vi livet med ro og koser oss i Tigerstaden.

– Hva synes dere om at hotell-og restaurantbransjen nå velger å gå til streik?

– Det er jo sånn det er. Streik, eller trusler om streik, er visst vårens eventyr hvert eneste år. Men jeg håper de blir enige om en god deal i løpet av kort tid, sier Møst til TV 2.