FRP-leder siv jensen talte til landsmøtet:

– Miljøpartiet og Ap bringer frem det verste i hverandre

– Miljøeliten spår snarlig dommedag hvert eneste år. Der Raymond og Ap er mest opptatt av Miljøpartiet, er vi opptatt av miljøet, sa Siv Jensen i talen sin.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fremskrittspartiet holder denne helgen sitt landsmøte på Gardermoen, hvor delegater og gjester fra alle fylkeslagene er representert, i tillegg til internasjonale gjester.

Tusen takk!

Like etter klokken ti gikk partileder Siv Jensen på talerstolen, der hun begynte med å ønske velkommen til internasjonale gjester på både engelsk, fransk og spansk, til stor applaus fra salen.

Se åpningen av talen øverst

Hun fortsatte med å takke sine partifeller, fordi hun har fått sitte ti år i ledervervet.

– Takk for ti fantastiske år sammen med dere. Listen over minneverdige øyeblikk er lang. Felles for dem alle er at vi har delt dem, sa Siv Jensen til sine partifeller.

Mener MDG og Ap er en dårlig kombinasjon

Ettersom partiet ikke lenger er i opposisjon, men i posisjon, er det ikke så lett å angripe den sittende regjering, som Fremskrittspartiet har hatt som varemerke i 40 av sin 43 år lange historie.

Men det finnes heldigvis meningsmotstandere å kritisere likevel. I talen sin snakket hun villig om det hun kaller Arbeiderpartiets «utstillingsvindu», nemlig Oslo.

– Miljøpartiet og Ap bringer frem det verste i hverandre, tordnet Siv Jensen.

– Miljøeliten spår snarlig dommedag hvert eneste år. Der Raymond og Ap er mest opptatt av Miljøpartiet, er vi opptatt av miljøet, sa Jensen sarkastisk.

Hun pekte på økte parkeringsavgifter, bilfritt sentrum og parkeringsstopp, som er i ferd med å gjennomføres i Oslo.

– Det gjør veldig lite for miljøet, men det gjør fremkommeligheten dårligere, og det er dobbelt dårlig! Det er ikke bare dårlig miljøpolitikk, men det er også dårlig samferdselspolitikk, sa hun.

Partileder Jensen mener at miljøpolitikken i Oslo ikke fungerer fordi den er preget av «pisk og ikke gulrot».

– Miljøpolitikk må være med å gjøre en miljøvennlig hverdag enklere, og ikke vanskeligere. Det Arbederpartiet serverer er en vanskeligere hverdag for folk flest.

Ingenting om asyl

Selv om asylpolitikk og flyktninger er en av de aller viktigste sakene både for Frp og de andre partiene slik dagens situasjon er, nevnte hun ikke asylpolitikk i sin 55 minutter lange tale. De andre hjertesakene var godt dekket, både forsvar, eldrepolitikk og skattepolitikk ble grundig beskrevet. Det hun imidlertid tok seg ekstra god tid til, var å kritisere en av sine hovedmotstandere, Jonas Gahr Støre (Ap).

– Kjære Jonas, tror du økte skatter gi oss flere bedrifter og flere arbeidsplasser? Det vil svekke bedriftene og flytte flere bedrifter ut av landet, sa Siv Jensen.

Hun påpekte at selvstendig næringsdrivende bør få det lettere.

– Vi skal være stolte av av gründerne og de private eierne som klorer seg fast til livsverket. Dette er mennesker som fortjener samfunnets takk, og ikke straff i form av skatt.

– Vi mener at velferd er mer enn skatt og mer enn reguleringer. Vi vil fortsette å senke skatter og avgifter, sa Jensen i kjent Frp-stil.

Fremskrittspartiet har nå sittet to og et halvt år i regjering. Det siste året har partiet fått gjennomslag for mye av sin asylpolitikk, og hvis alle forslagene blir vedtatt i Stortinget vil Norge få en svært streng asylpolitikk.

– God form

– Vi er et parti i god form, og jeg er stolt over partiet, sa hun til TV 2 da hun holdt pressekonferanse i forkant av landsmøtet.

Ti år har allerede gått siden Carl I. Hagen (71) overleverte Fremskrittspartiet til Siv Jensen (46) i mai 2006.

Partiet var den gang i storform, og Jensen holdt tempoet godt oppe gjennom sitt første valg som Frps leder. 22,9 prosent av stemmene ved Stortingsvalget i 2009 holdt ikke til å bli statsminister, men partiet klarte å øke antall representanter på Stortinget.

2013 var historisk, da hun for første gang ledet partiet inn i regjering.

Skrøt av sine ministere

Hun brukte tid i talen på å skryte av sine nærmeste medarbeidere, spesielt statsrådene.

– Sylvi, jeg har fulgt deg fra du ble rådgiver i partier, via bystyret og Stortinget. Alle vi Frp`ere må tåle mye kritikk. Men nå står du i stormen som landets første innvandrings- og integreringsminister, sa Jensen.

– Og til deg Per (Sandberg), du har vært nestleder siden 2006. Gjennom årene har vi samarbeidet, diskutert og kanskje kranglet litt. Men du har vært trofast ved min side, og svært viktig for Frp, skrøt Jensen.

Fremskrittspartiet fortsetter sitt landsmøte frem til søndag ettermiddag.