Oilers tok «byttå» for femte sesong på rad

Ville jubelscener i Petter Thoresens avskjedskamp.

(Lørenskog - Stavanger Oilers 0-3. 2-4 i kamper)

Gullgrossistene fra Rogaland forlenget sin rekke med norgesmesterskap ved å ta sin fjerde seier i den sjette finalekampen i kveld. Stavanger Oilers er dermed norgesmestere for femte gang de fem siste sesongene. Totalt tok klubben i kveld sin sjette NM-tittel.

For noen måneder siden ble det klart at Petter Thoresen er ferdig som trener for Oilers-laget etter sesongen, og blir landslagstrener etter VM. Dermed avsluttet han sin karriere i klubben på lykkelig vis med nok en kongepokal.

– For meg betyr denne seieren ekstra mye for meg faktisk. Å få forlate skuta med NM-tittel er viktig, sier suksesstrener Petter Thoresen etter kampen, og fortsetter:

– Det er vanskelig å gjenskape disse øyeblikkene, men vi har vært lojale mot laget og våres prinsipper med en stamme som står for gode verdier. Dersom dette bare var en vane så ville det ikke gått. Alle vet hva som må til for å vinne.

Tommy Kristiansen scoret 2-0-målet og var blant spillerne som jublet høyest over seier.

– Jeg elsker å spille slike kamper. Vi er et lag med vinnere og viste det i dag. Dette er nydelig, for Lørenskog har sagt de er bedre enn oss hele vegen, men så vinner vi likevel, sier Kristiansen.

Blodig førsteperiode

Lørenskog var mest aggressive fra start av og viste ingen frykt for å tape, til tross for at de spilte med kniven på strupen. De helt store sjansene satt langt inne, men trykket og intensiteten var det ingen ting å si på.

Det fikk Oilers' Nick Bruneteau erfare halvveis inn i perioden, når en høy kølle fra Mats Frøshaug traff han i ansiktet. Amerikaneren fossblødde, men var tilbake på isen etter å ha sydd et par sting.

– Slik er sluttspillshockeyen, det er tøft. Bare å gjøre seg klar til neste bytt, sa Nick Bruneteau i den første pausen.

Ingen av lagene klarte å få pucken over mållinjen de første 20 minuttene.

Kontroversiell scoring

Den andre perioden var enda mer innholdsrik og tettpakket med drama. Begge lag fikk etter hvert flere sjanser og det var to gode keepere som holdt burene rene lenge.

Men etter hvert smalt det fra Oilers. Med en tvilsom høy kølle, styrte Dan Kissel inn en puck i mål mellom beina til keeper Jeff Jakaitis. Dommerne måtte se målet på video for å se om den burde annulleres eller ei, men bestemte seg etter en god stund for at målet skulle godkjennes.

– Jeg fryktet aldri at den skulle bli annullert. En kjempeviktig scoring for oss, og nå må vi kjempe for å holde på ledelsen, sier målscorer Dan Kissel.

Dermed ledet Oilers 1-0 før den tredje perioden.

Sikret seieren

Lørenskog slet med å flytte spillet over i sin offensive sone og Oilers var ikke ferdig med å score mål.

Fire minutter ut i tredjeperiode doblet nemlig Tommy Kristiansen ledelsen for Oilers når han finter keeper til høyre, men sender pucken til venstre.

Oilers' 2-0-ledelse ble for tung for Akershus-laget å hente opp, og dermed ble siddisene norgesmestere for femte sesongen på rad.

Oilers ble tildelt teknisk mål da Peter Lorentzen ble felt når han hadde fri bane mot det åpne Lørenskog-buret. Dermed var all tvil skjøvet til side, og Stavanger sikret NM-tittelen.