Astrid Smeplass (19) om suksessen: – Det er jo helt sinnsykt hvor heldig jeg er

19-åringen fra Rennebu streames av milloner av fans over hele verden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Astrid Smeplass (19) er for tiden på turné med det australske tenåringsidolet Troye Sivan. Denne uken har hun vært i London og 19-åringen fra Rennebu opplever stor suksess.

Hun spås en lysende fremtid av musikkbransjen verden over, og sammenlignes med artister som Ellie Goulding og Taylor Swift.

Rask suksess

Ting har skjedd fort med Astrid, som nå spiller for fulle hus på turné i London med tusenvis av tilskuere tilstede på O2 Forum i London.

– Det er jo helt sinnsykt hvor heldig jeg har vært og hvor mye jeg har gjort. Skulle jeg ta det til meg og føle på det hver gang tror jeg det hadde blitt litt mye. Det er ikke så lenge siden jeg var 16 år, og da var jeg en liten baby, sier Astrid og ler.

FANS: Astrid møter fansen utenfor O2 Forum i London før konserten. Foto: TV 2
FANS: Astrid møter fansen utenfor O2 Forum i London før konserten. Foto: TV 2

Vaskemaskin

Idol er et fjernt minne for Astrid Smeplass, og det var med sangen «Running out» i samarbeid med Matoma karrièren tok fart. Bare på Spotify er sangen nå snart streamet 70 millioner ganger.

– Den sangen har jeg hatt et veldig nært forhold til, for meg er det helt villt at den har fått så mange millioner streams. Jeg husker jeg satt på hybelen min når jeg gikk på videregående, og skrev den sangen. Jeg satt på en vaskemaskin fordi det var så rotete, og jeg kunne ikke sitte noen andre plasser, forteller hun.

Astrid Smeplass og Troye Sivan backstage på 02 Forum før konsert. Foto: Pål Fredrik Pedersen/ TV 2
Astrid Smeplass og Troye Sivan backstage på 02 Forum før konsert. Foto: Pål Fredrik Pedersen/ TV 2

Troye Sivan

Troye Sivan som Astrid turnerer sammen med er stor fan. Australieren synes det er flott å ha henne med på tur.

Sivan er blant annet utropt til en av verdens mest innflytelsesrike tenåringer av Time Magazine, og har millioner av fans.

– Jeg hørte en av sangene til Astrid for seks måneder siden, og fant ut at hun jobbet med en av vennene mine. Stemmen hennes er helt utrolig, hun har den perfekte pop-stemmen. Vi spurte om hun ville være med på turnéen og hun sa heldigvis ja. Skandinavisk pop-musikk er best i verden, sier Troye Sivan til TV 2.