Li Chao er med i Altibox Norway Chess, men skulle aller helst vært med konen. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Li Chao er med i Altibox Norway Chess, men skulle aller helst vært med konen. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto: Johansen, Carina

Carlsens kinesiske motstander: – Jeg burde egentlig ha laget barn med konen min i dag

Møt Altibox Norway Chess' mest underholdende sjakkspiller.

Her følger du Altibox Norway Chess

Li Chao skulle i disse dager egentlig ha feiret sitt eget bryllup i Kina, men da Sergey Karjakin trakk seg fra Altibox Norway Chess i siste liten, fikk kineseren tilbudet han ikke kunne si nei til.

- Før bryllupet mitt fikk jeg spørsmål om å spille denne sterke turneringen, og jeg syns dette er en veldig stor sjanse, så jeg spurte kona mi om det var greit, og hun sa at det er greit og at hun forstår. Hun kan ikke selv spille sjakk, men hun skjønner at det betyr mye for meg. Noen ganger begynner hun å gråte når jeg har tapt et parti, forteller Chao til TV 2, og understreker at bryllupet ikke er kansellert.

- Vi har bare flyttet datoen.

Chao har til tross for den korte forberedelsestiden han fikk til turneringen, og uten mulighet til å få sin visumløse sekundant til Stavanger, spilt remis i alle sine tre partier, og ligger på delt fjerdeplass. Torsdag feiret han dessuten sin 27-årsdag, men var ikke fornøyd med hvordan dagen ble tilbragt, til tross for en sterk remis med svarte brikker mot Levon Aronian.

- På denne dagen i Kina har vi en tradisjon om at vi skal stifte familie og lage et guttebarn eller jentebarn, så jeg skulle være med konen min i dag. Men det går fint, hun sa til meg at sjakk er mer viktig, og etter denne turneringen bør jeg kanskje tenke på at vi skal lage barn, forteller en åpenhjertig Chao.

Fredag kan 27-åringen få en liten oppreisning hvis han klarer å slå verdens beste sjakkspiller, Magnus Carlsen. Kineseren var imidlertid ikke klar over at han møter verdenseneren allerede, da TV 2 snakket med han etter torsdagens parti.

- Er det ikke hviledag i morgen?

- Nei, det er på lørdag, du møter Magnus Carlsen i morgen.

- Ok. Det var ikke så gode nyheter. Jeg får bare gjøre mitt beste.

En liten trøst er det kanskje at heller ikke Carlsen er veldig godt forberedet mot Chao. De to har kun møttes én gang tidligere.

- Jeg vet ikke så mye om han, men slo han forrige gang jeg spilte mot han. Jeg vet at han er en god teknikker, sier Carlsen.

Den norske sjakkstjernen har fått et fantastisk start på turneringen med seiere i begge sine hvite partier, og totalt 2,5 av tre mulige poeng.

Følg partiet og se vår sending fra Altibox Norway Chess på Sportskanalen og Sumo fra klokken 15.30.