UNDER PRESS: Rafael Benítez bør helst ta poeng mot gamleklubben om Newcastle skal holde seg i Premier Leage. Foto: Reuters / John Sibley
Livepic 
UNDER PRESS: Rafael Benítez bør helst ta poeng mot gamleklubben om Newcastle skal holde seg i Premier Leage. Foto: Reuters / John Sibley Livepic  Foto: John Sibley

Skjebnekamp for Benítez mot gamleklubben

Ingen tid for sentimentalitet for Rafael Benítez når Newcastle møter Liverpool.

Se Liverpool-Newcastle lørdag kl 16.00 på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo!

Newcastles sesong har vært et langt mareritt, og for å unngå fullstendig katastrofe og nedrykk, ansatte klubben Rafael Benítez som sin nye manager.

På lørdag venter Liverpool på motsatt banehalvdel, i en kamp som kan bli avgjørende for Newcastles videre eksistens i Premier League.

Lang historikk i Liverpool

Selv om Benítez først og fremst må fokusere på at guttene tar tre poeng på Anfield, vil kampen være ekstra spesiell for den spanske manageren.

Benítez ledet Liverpool fra 2004 til 2010, hvor han blant annet vant Mesterligaen i 2005.

Må ta flere poeng

Om Newcastle skal kunne holde seg oppe i den øverste ligaen, må laget løfte seg flere hakk.

The Magpies har vunnet én, spilt to uavgjort og tapt tre på Benítez' seks kamper i sjefsstolen, og ligger på en foreløpig 19. plass.

Med to poeng opp til trygg plass og kun fire kamper igjen, kan sesonginnspurten vise seg å bli riktig så spennende for geordiene.

Komfortabel tabellposisjon

Liverpool på sin side ligger langt mer komfortabelt plassert på tabellen, med 54 poeng og en foreløpig 7. plass.

Med syv poeng opp til topp fire og Mesterliga-kvalifikasjon, kan Jürgen Klopps menn spille resten av sesongen med senkede skuldre.

Historien taler mot Newcastle

Skulle Newcastle overvinne lørdagens motstander, vil de bedre på noe som ikke er en positiv statistikk for de hvite- og svartkledde.

På de 15 siste møtene mellom de to lagene har Liverpool vunnet ni oppgjør og Newcastle kun vunnet fire.

Riktignok endte det motsatte oppgjøret med seier i favør Newcastle, noe som kan gi fornyet optimisme på St. James' Park.

– Burde ansatt han tidligere

En som ikke har mistet troen på Newcastle, er Alan Shearer. Den legendariske spissen har, i et intervju med BBC, kommet med sine meninger når det kommer til Newcastles ferske manager.

– Det er nå litt håp, noe det ikke var for noen uker siden, sier Shearer.

Uttalelsen kom i etterkant av Newcastles 1-1-kamp mot Manchester City, hvor Benítez' menn overrasket mange. Ansettelsen kom kanskje for sent, skal man tro Shearer.

– De skulle ha hentet Benítez tidligere. Hadde de gjort de, tror jeg ikke vi ville vært i denne situasjonen, konstaterer engelskmannen.