Slik griller du den perfekte entrecôte-biffen
Wenche startet i dag grillsesongen offisielt, med grillet entrecôte-biffer servert med hvitløksmør og grillede grønnsaker. Her er det bare å la seg inspirere!
Begynn grillingen 2-3 timer før maten skal serveres!
Entrecôte-biffer med hvitløksmør og grillede grønnsaker
- hele middagen på grillen
- Entrecôte, mørnet, beregn 175 -200 g kjøtt per person
- Salt og grovmalt pepper
Temperer kjøttet, det vil si å la det ligge fremme på kjøkkenbenken i et par timer før det legges på grillen.
Begynn med å grille grønnsakene og lage hvitløksmøret, mens biffene tempereres.
Hvitløksmør:
Kjør 150-200 g mykt smør i en hurtigmikser sammen med 1-2 fedd renset hvitløk, en god neve persille og saft og skall (kun det gule) av en ½ sitron.
Evt. finhakk hvitløk og urter, og rør sammen med mykt smør. Smak til med sitron.
Slik griller du biffene:
Legg biffene på rist på varm grill.
Dryss på salt og pepper .
Grill entercote-biffene 2-3 min. på hver side for en rosa kjerne.
La biffene hvile 4-5 min før servering, slik at kjøttsaften ”setter ” seg i kjøttet.
Grilltiden er avhengig av tykkelsen på biffene, tykke biffer blir saftigere enn tynne biffer.
Det er alltid lurt å bruke et steketermometer!
Grill til termometeret viser 55 grader.
Grillede grønnsaker og poteter:
Bruk ferske og faste grønnsaker, de tåler grillingen best.
Paprika:
Del paprika i fire og rens.
Grill paprika over glødende kull, til de blir godt grillet.
Legg de grillede paprikaene over i en bolle med olivenolje, tilsett friske urter, avocado i båter/biter (skal ikke grilles!), et par fedd hvitløk, salt og pepper.
Grill andre grønnsaker som for eksempel; squash, løk i båter, aubergine (på samme måte) og legg i oljemarinaden.
Poteter:
Del i to, pensle med olje og dryss med salt, pepper og evt. urtekrydder, før de legges på grillen.
Grill ca. 20 min. Potetene kan halvkokes på forhånd, da går grillingen raskere.
Tomater:
Del i to, pensle med olje tilsatt salt og pepper.
Dryss over finrevet ost rett før servering.
Hvitløk:
Skjær toppen av hel hvitløk.
Hell over litt olivenolje.
Legg på rist over rødglødende kull, snu ofte, grill 10-15 min.