Slik griller du den perfekte entrecôte-biffen

Wenche startet i dag grillsesongen offisielt, med grillet entrecôte-biffer servert med hvitløksmør og grillede grønnsaker. Her er det bare å la seg inspirere!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Begynn grillingen 2-3 timer før maten skal serveres!

Entrecôte-biffer med hvitløksmør og grillede grønnsaker

- hele middagen på grillen

  • Entrecôte, mørnet, beregn 175 -200 g kjøtt per person
  • Salt og grovmalt pepper

Temperer kjøttet, det vil si å la det ligge fremme på kjøkkenbenken i et par timer før det legges på grillen.
Begynn med å grille grønnsakene og lage hvitløksmøret, mens biffene tempereres.

Hvitløksmør:

Kjør 150-200 g mykt smør i en hurtigmikser sammen med 1-2 fedd renset hvitløk, en god neve persille og saft og skall (kun det gule) av en ½ sitron.
Evt. finhakk hvitløk og urter, og rør sammen med mykt smør. Smak til med sitron.

GRILLSESONG: Saftig oksefilet med masse deilig tilbehør - alt fra grillen!   Foto: TV 2
GRILLSESONG: Saftig oksefilet med masse deilig tilbehør - alt fra grillen!   Foto: TV 2

Slik griller du biffene:

Legg biffene på rist på varm grill.
Dryss på salt og pepper .
Grill entercote-biffene 2-3 min. på hver side for en rosa kjerne.
La biffene hvile 4-5 min før servering, slik at kjøttsaften ”setter ” seg i kjøttet.

Grilltiden er avhengig av tykkelsen på biffene, tykke biffer blir saftigere enn tynne biffer.
Det er alltid lurt å bruke et steketermometer!
Grill til termometeret viser 55 grader.

Grillede grønnsaker og poteter:

Bruk ferske og faste grønnsaker, de tåler grillingen best.

Paprika:
Del paprika i fire og rens.
Grill paprika over glødende kull, til de blir godt grillet.

Legg de grillede paprikaene over i en bolle med olivenolje, tilsett friske urter, avocado i båter/biter (skal ikke grilles!), et par fedd hvitløk, salt og pepper.

Grill andre grønnsaker som for eksempel; squash, løk i båter, aubergine (på samme måte) og legg i oljemarinaden.

Poteter:
Del i to, pensle med olje og dryss med salt, pepper og evt. urtekrydder, før de legges på grillen.
Grill ca. 20 min. Potetene kan halvkokes på forhånd, da går grillingen raskere.

Tomater:
Del i to, pensle med olje tilsatt salt og pepper.
Dryss over finrevet ost rett før servering.

Hvitløk:
Skjær toppen av hel hvitløk.
Hell over litt olivenolje.
Legg på rist over rødglødende kull, snu ofte, grill 10-15 min.