Lærer brukte skjult kamera – filmet rundt 40 nakne gutter

Mann fikk mistanke om at læreren filmet barn med mobilen i en svømmehall.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En mann i 30-årene ble i januar varetektsfengslet, siktet for å være i besittelse av overgrepsbilder av barn. Politiet er foreløpig ikke ferdig med etterforskningen i saken, men rundt 40 barn har fått status som fornærmet i saken, melder NRK.

Mannen er i tillegg siktet for å ha filmet barn med skjult kamera. Det er ikke funnet tegn til at barna er blitt utsatt for fysiske overgrep av mannen, som jobbet som lærer i Hå kommune i Rogaland.

– Vi ble kontaktet av en mann som hadde vært i en offentlig svømmehall. Der hadde han sett læreren og fått mistanke om at han brukte mobiltelefonen sin til å filme barn i garderoben, sier politiadvokat Herdis Cathrine Traa i Sør-Vest politidistrikt til NRK.

Mannens forsvarer, Odd Rune Torstrup, sier at hans klient foreløpig ikke har tatt stilling til skyldspørsmålet.

– Han erkjenner at han har tatt bilder der det i utgangspunktet ikke skulle vært tatt bilder. Men om dette er straffbart eller ikke er for tidlig å si noe om, sier Torstrup til TV 2.

Den siktedes forsvarer sier hans klient samarbeider med politiet.

– Det synes å være en omfattende sak. Vi har ikke tatt stilling til skyldspørsmålet ennå fordi store deler av beslaget kan være lovlige bilder, sier Odd Rune Torstrup.