DØMT: To menn på henholdsvis 38 og 24 år dømt til ett års fengsel etter rettssaken som gikk i Bergen tingrett. (Foto: Marit Hommedal / Scanpix) 
DØMT: To menn på henholdsvis 38 og 24 år dømt til ett års fengsel etter rettssaken som gikk i Bergen tingrett. (Foto: Marit Hommedal / Scanpix) 

torpedoer Truet med å drepe sønnen

Spesialtrent politi flyttet inn i huset til TV-profil

Da torpedoer truet med å drepe sønnen til TV-profilen, satte politiet i gang en omfattende avledningsmanøver.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dramaet startet 8. september 2013. Torpedoer oppsøkte den kjente TV-personligheten, som blant annet har vært synlig i et TV 2-sendt program, hjemme i Bergen.

Han ble fortalt at sønnen skyldte 75.000 kroner i uoppgjort narkotikagjeld til østeuropeiske kriminelle.

Nå er to menn på henholdsvis 38 og 24 år dømt til ett års fengsel for forsøk på grovt ran av TV-profilen, skriver Bergensavisen.

Politiet flyttet inn

Både TV-profilen og hans kone fikk beskjed om at det kunne bli aktuelt å ta dem også, hvis ikke sønnen gjorde opp for seg.

I de påfølgende dagene fikk ekteparet flere truende telefoner og SMSer der truslene ble gjentatt.

Truslene ble ansett som så alvorlige at familien flyttet ut av hjemmet sitt. Inn flyttet spesialtrent politi som også svarte på telefonsamtaler under dekke av å være TV-profilen.

Samtidig holdt familien seg unna jobb og skole, skriver Bergensavisen.

– Lite troverdig

Marerittet tok slutt 14. september, seks dager etter det første besøket fra mennene.

Torpedoene ble lurt til å tro at TV-profilen og kona var villige til å betale pengene. Politiet var til stede da den fiktive pengeleveringen skulle skje på Birkeland i Bergen.

Under en dramatisk aksjon, der politiet blant annet kjørte inn i motorsykkelen som den ene torpedoen kjørte, ble begge mennene pågrepet.

I Bergen tingrett nektet den ene straffskyld, mens den andre erklærte seg delvis skyldig etter tiltalen, skriver BA.

Er ferdig med saken

De hadde helt andre forklaringer om sine roller i saken, men dommerne slår fast at forklaringene fremstår som selvmotsigende og lite troverdige.

På grunn av lang behandlingstid i politiet, ble halvparten av de tolv månedene i fengsel gjort betinget.

TV 2 var i kontakt med den fornærmede TV-profilen da tiltalen ble oversendt retten i februar. Han ønsket ikke å kommentere saken og understreket at han var ferdig med den.