Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Landets to politihelikoptre er slitne. Et av dem er leaset fra britisk politi, som tok fartøyet ut av tjeneste fordi det var for gammelt.

– Det helikopteret har tredje mest akkumulert gangtid i verden for denne helikoptertypen, fortalte lederen for Politiets Helikoptertjeneste til TV 2 i februar.

I samme reportasje ble det kjent at helikoptrene slår sprekker i bærende konstruksjoner mens de flyr. Èn time i luften generer minst èn time på verksted.

Krever penger

I helgen holder Fremskrittspartiet landsmøte på Gardermoen – kun noen få kilometer fra basen til Politiets Helikoptertjeneste.

– Det sier seg selv at dagens helikoptersituasjon ikke er optimal, sier Aina Stenersen, leder i Oslo Frp.

Oslo-partiet krever at det kjøpes inn nye politihelikoptre allerede i år.

Dermed legger de press på sin egen justisminister, Anders Anundsen.

– Vi ønsker å være et moderne land med moderne utstyr. På den måten kan borgerne føle seg ivaretatt, sier Stenersen, som kaller forslaget et «godt innspill som regjeringen kan ta med seg videre i sitt arbeid».

Avvisende Anundsen

Stenersen viser til at prisen for nye helikoptre «bare er småpenger» i forhold til hva regjeringen bruker på flyktningkrisen.

– Vi mener det er på høy tid å bytte ut helikoptrene nå, sier Stenersen.

I kjølvannet av terrorangrepene 22. juli, ba Politidirektoratet om tre nye helikoptre, men foreløpig har justisminister Anders Anundsen stilt seg avvisende til nye innkjøp.

– Vi er nødt til å se politiet i en helhet, og vi er nødt til å se hva som er viktigst først. Vi har helikoptre fungerer bra og som kan fungere godt i en god stund fremover, sa Anundsen til TV 2 i februar.