Start har ikke vunnet på 21 Tippeliga-kamper

– Det kommer til å bli knalltøft fremover, sier TV 2s fotballekspert Freddy Dos Santos.

Start gikk på et nytt sviende tap mot Sarpsborg i går kveld.

Gjestene vant 4-1 på Sør Arena etter blant annet et hattrick av Kristoffer Tokstad. En kamp sarpingene vant helt fortjent.

Start-trener, Steinar Pedersen, var en skuffet mann etter matchen.

– Vi kjenner på det alle sammen. Det var ikke dette vi så for oss. 1-4 på hjemmebane er ikke det vi planla. Vi gjør det vanskelig for oss selv i første omgang med noen fryktelig enkle baklengsmål, men samtidig syns jeg det er relativt jevnt i første omgang, og vi har bra trykk i vårt spill offensivt. Men det er klart at når vi må jage etter å ha kommet tilbake på 1-1, så får de 1-2 og 1-3 på utrolig enkelt vis. Da klarer vi ikke å slå tilbake. Det er en ting jeg syns er litt spesielt, og det er at vi er puslete i duellspillet og avgjørende situasjoner inne i boksen, som ikke er på det nivået vi var på i starten av sesongen, og som vi ønsker å være på, sa Start-treneren etter kampen.

Se kampsammendrag fra Start-Sarpsborg 08 i videovinduet øverst.

Lang rekke uten seier

Tapet går inn i rekken av en haug med tamme forestillinger fra Kristiansandslaget. Start har faktisk ikke vunnet en kamp i Tippeligaen siden seieren over Stabæk den 4. juli i fjor. Det vil si at de ikke har gått seirende av banen i Tippeliga-sammenheng på 21 kamper.

Start klarte seg imidlertid med et nødskrik i fjorårets Eliteserie. Seier over naboene fra Grimstad, Jerv, i kvalifiseringskampene i fjor høst, gjorde at Start også skulle spille Tippeliga-fotball i år.

Men da Tippeligaen ble sparket i gang i 2016, har rekken uten seier blitt stadig lenger for gultrøyene.

Tre uavgjorte og tre tap er beholdningen så langt i årets sesong.

I Fotballkveld diskuterte ekspertene Start og deres dårlige form. Tippeliga-ekspert, Steffen Iversen, mener sørlendingene må ta en kamp av gangen fremover.

– For det første så var de jo utrolig heldig som fikk Tippeliga-kontrakt i år med 22 poeng i fjor. Det har vel aldri skjedd før at det har holdt, og med den starten de har hatt nå, så virker de litt usikker. Det er klart at det blir tøft for et ganske ungt lag å reise seg etter dette, men jeg tror fokuset må være å ta bort dette resultatet, og ta den neste kampen kjapt, og begynne å forberede deg til den kampen, sa Steffen Iversen.

Tøft kampprogram

Start har et vanvittig tøft kampprogram fremover. Vålerenga, Strømsgodset, Brann og Rosenborg venter i de fire neste kampene.

Freddy Dos Santos tror det kan bli veldig tøft for Start den neste måneden.

– Det kommer til å bli knalltøft. Vi snakket i starten hvor de spilte uavgjort mot Lillestrøm, og tapte knepent mot Viking, at de så mer solid ut. Det gjør de ikke nå. Denne kampen er de jo forferdelig dårlig defensivt. Der de kan prøve å tette igjen, for de kommer jo ikke til å skape mange sjanser, men når de i tillegg slipper inn mål på alt mulig, så blir det fryktelig tøft for Start fremover, sa fotballeksperten.

I studio satt også tidligere Haugesund-trener, Jostein Grindhaug. Han tror ikke et tøft kampprogram nødvendigvis er det verste for et hardt presset Start-lag.

– Jeg er enig med Steffen. Du må legge det bak deg. Det er ikke vits i å legge for mye analyse i det. Du må få nullstilt deg, og få blanke ark, for det er nye muligheter som åpner seg. Det må trenerapparatet og spillerne være flinke til, og så må omgivelsene gi de litt rom. De ønsker å vinne fotballkamper, og det er bare fyre på. Kampene kommer som perler på en snor de neste seks ukene, og det å slå nedenfra og opp er jo fantastisk deilig. Vi snakker om kampprogram her, men jeg ser ikke bort ifra at det er nettopp der de neste tre poengene kommer, sa Grindhaug.