Konradsen sikret RBK-seier etter sjansesløseri

En strålende Gudmund Kongshavn sto lenge imot Rosenborgs offensive kraft, men Tromsø-keeperen måtte til slutt gi tapt på et kontant hodestøt.

Tromsø 1-2 Rosenborg

Rosenborg hadde ikke slått Tromsø på Alfheim siden 2009, og så lenge ut til å nok en gang å gå av banen uten seier mot «Gutan».

Men en kontant heading fra Anders Konradsen drøye 20 minutter før slutt, etter et vanvittig sjansesløseri, var nok til gi trønderne en etterlengtet seier i nordens Paris.

Mye av æren for at vertene var med såpass lenge i kampen, skal en fantastisk Gudmund Kongshavn i Tromsø-målet ha. Spesielt Pål André Helland hadde problemer med å finne ut av burvokteren under kveldens kamp.

Se kampsammendrag i videovinduet øverst.

Rosenborg-trener, Kåre Ingebrigtsen, mente laget hans leverte en god kamp på Alfheim.

– Vi er godt fornøyd. Vi vinner fortjent. Jeg syns vi gjennomfører en veldig bra bortekamp. De skaper litt trykk på oss etter 2-1-scoringen, men alt i alt så er vi det klart beste laget, sa Ingebrigtsen etter kampen.

Matchvinner, Anders Konradsen, mente naturligvis også at Rosenborg fortjente seieren.

– Ja, det er deilig. Det er tre veldig viktige poeng vi tar i dag. Det er en vanskelig match, så det er godt å dra fra Tromsø med tre poeng, sa Anders Konradsen.

Fullstendig dominans

Rosenborg dominerte de første 45 minuttene på Alfheim, og kom seg til mange store sjanser. Tromsø hang riktig nok godt med de første ti, men etter hvert som omgangen fikk satt seg, så Rosenborg til å ha fullstendig kontroll på vertene.

Etter 13 minutter burde Pål André Helland sendt gjestene i ledelsen. Mike Jensen kom seg rundt på høyrekanten og fikk slått inn på en ruvende Mathias Vilhjalmsson, som headet ballen tilbake igjen til Helland. Vingen tok ned ballen, og prøvde å dra seg forbi Gudmund Kongshavn, men TIL-målvakten hang med, og avverget situasjonen.

Kongshavn skulle også bli sentral senere i omgangen.

Etter 29 minutter kom bortelaget seg igjen rundt på høyrekanten. Denne gangen var det Helland som slo inn på Vilhjalmsson på bakerste. Islendingen vant hodeduellen, men Tromsøs burvokter var igjen med på notene og reddet.

I ledelsen mot spillets gang

Tromsø slet kraftig mot et solid Rosenborg i første omgang, men plutselig ut av ingen ting var det hjemmelaget som gikk opp i ledelsen, mot spillets gang, 37 minutter ut i omgangen.

Magnus Andersen mottok ballen på et løp inne i 16-meteren, og fikk slått den inn. André Hansen var først på ballen, som trillet bakover i feltet. En uoppmerksom Tore Reginiussen oppfattet ikke at Sofien Moussa kom stormende bak ham, og dermed fikk tunisieren satt ballen i nesten åpent mål.

Etter scoringen fortsatte Rosenborg å dominere slik de gjorde før baklengs-smellen.

Etter 41 minutter var det på nytt Helland som fikk en gigantmulighet. Denne gangen alene med keeper, men Kongshavn vant igjen duellen med trønderen.

Men til slutt kom det som måtte komme på Alfheim.

På overtid i første omgang dro Mike Jensen seg oppover banen med ballen i beina. Dansken fant Fredrik Midtsjø, som la den tilbake igjen til Jensen. Der gjorde RBK-kapteinen ingen feil, og dermed sendte han gjestene tilbake igjen i kampen med en svært fortjent scoring.

Sjansesløseri fra Helland

I andre omgang skulle sjansesløsingen fortsette for Pål André Helland.

Fra skrått hold på drøye fem meter, og med god tid, skulle bare driblekanten sette ballen enkelt i lengste hjørne. Men nok en gang trakk keeperen det lengste strået, og fikk en lang tå på ballen.

Tromsø, som slet med å henge med på de regjerende dobbeltmesternes spill i første omgang, var mye mer med i den andre. «Gutan» yppet seg ved flere anledninger, uten at de klarte å skape de store sjansene ute på kunstgresset på Alfheim.

Og gjestene fra Trondheim var fortsatt laget som skapte de største sjansene.

Etter 66 minutter fikk målscorer Jensen muligheten til å sette sin andre for dagen, men en brennhet Kongshavn var igjen på pletten for hjemmelaget, og reddet.

Og Tromsøs sisteskanse stoppet Rosenborg enda en gang tre minutter senere. Denne gang med årets kanskje beste redning. Tore Reginiussen fikk stå mutters alene og stanget ballen ned i hjørnet etter en corner, men som en katt slengte Kongshavn seg mot stolpen og fikk på nytt reddet hjemmelaget.

Men til slutt måtte bergenseren gi tapt.

Etter 72 minutter ble det slått en ny strålende corner inn i Tromsø-feltet. Denne gangen var det Anders Konradsen som fikk satt pannebrasken til. Headingen gikk knallhardt i nettet, og Kongshavn nådde ikke opp på den tidligere Rennes- og Strømsgodset-spillerens hodestøt. Rosenborg gikk dermed opp i en høyst fortjent 2-1-ledelse.

Etter scoringen roet Rosenborg ned. Tromsø prøvde å komme tilbake igjen i kampen, men det ble med noen få dårlige forsøk.

Dermed vant Rosenborg 2-1 på Alfheim, og leder Tippeligaen med ett poeng ned til Molde og Odd.

Fornøyd med andre omgang

Tromsø-kaptein, og tidligere RBK-er, Simen Wangberg, hadde håpet på å få med seg noe etter kampen.

– Vi er ikke fornøyd med mye av det som skjer i første omgang, men får med oss ett mål. Så mister vi balansen helt rett før pause, og får en i sekken. Det hadde vært godt å gå inn til pause med ledelse, men det gjorde vi ikke. Andre omgang er veldig bra. Vi får mange brudd, og vi skaper en del overganger, men får ikke de helt store sjansene. Det er litt synd. Vi må ta med oss mye fra denne kampen, og skulle helst hatt ett poeng, men sett under ett så er det forsåvidt greit at det blir Rosenborg-seier, sa Wangberg.

Wangbergs trener, Bård Flovik, syns Tromsø spilte en bra andre omgang, og at de burde scoret. Han syns derimot første tredjedelen av kampen var dårlig.

– Det var en sjanserik kamp. De første 30 minuttene av kampen er jeg misfornøyd med, men de siste 60 er jeg godt fornøyd med, sa Flovik.