VIL BOKSE FOR NORSK PUBLIKUM: Cecilia Brækhus var på plass i Senkveld-sofaen og fortalte at hun endelig snart skal holde proffboksekamp i Norge. Foto: TV 2.
VIL BOKSE FOR NORSK PUBLIKUM: Cecilia Brækhus var på plass i Senkveld-sofaen og fortalte at hun endelig snart skal holde proffboksekamp i Norge. Foto: TV 2.

Cecilia Brækhus (34): – Snart skal jeg endelig bokse i Norge

NYDALEN (TV 2): Kun små detaljer gjenstår før proffbokseren endelig får drømmen oppfylt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Verdens beste kvinnelige bokser, Cecilia Brækhus (34) har fortsatt ikke fått delta i en proffkamp i sitt eget hjemland.

I 2014 feiret hun og Norges Bokseforbund med kake i Stortinget da det ble vedtatt at proffboksing endelig skulle bli lovlig. Tidligere har det vært en strafferamme på tre måneder for proffboksing.

Men likevel har norske boksekamper latt vente på seg. Problemet har vært at boksekampene må holde standarden til det internasjonale dopingbyrået.

– Da proffboksing ble lovlig, var det en del ting som måtte på plass. Det er veldig strenge regler for å holde en boksekamp, forteller Brækhus på besøk hos Senkveld med Thomas og Harald.

– Infløkt reglement

Hun forteller at det har vært en lang vei å gå for å få igjennom reglementene.

– Det er et kjempeinfløkt reglement. Dette var ikke noe vi kunne gjøre selv. En prosess som kunne vært veldig kort, endte opp med å bli veldig lang, forteller Brækhus.

Brækhus har også hatt problemer med Norsk Idrettsforbund, som ikke ville godkjenne søknaden om et norsk stevne. Når alt er på plass, vil imidlertid Norge ha de strengeste dopingreglene i hele bokseverdenen – og det er Brækhus godt fornøyd med.

– Nå er det ikke langt unna. Vi mangler bare å spikre de siste detaljene, sier Brækhus.

– Jeg vet det kommer til å skje

Snart håper hun å kunne proffbokse foran det norske folket.

– Jeg vet at det kommer til å skje, og jeg har hatt klokkeklar tro på det hele tiden. Og jeg har det norske folk i ryggen, sier hun til Senkveld.

Det siste året har vært et tungt idrettsår for Brækhus. I februar var hun endelig tilbake i ringen, og da var det nesten 15 måneder siden hun hadde vært i kamp.

– Dette er det jeg elsker å gjøre. Når jeg kom ut av garderoben og inn i ringen, visste jeg at dette var det jeg ønsket å gjøre, sier Brækhus.

– Vet du at du kommer til å vinne før en kamp?

– Jeg går ikke inn i ringen for å tape ... svarer Brækhus.